Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Калинић и Џенкинс: Наши навијачи су најбољи, њихова енергија нам много значи

Кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају са писањем страница историје клуба са Малог Калемегдана наступима у Топ 16 фази Евролиге. Црвено-бели су као најмлађи тим у Евролиги успели да изборе пласман међу 16 најбољих екипа Европе, а нови велики изазов очекује их у четвртак од 20 часова и 45 минута када у Комбанк арени гостује Макаби.

Црвено-бели ће у две сезоне играти четврти меч са Поносом Израела, а прошле године им је у фантастичном амбијенту Пионира замало измакла победа када им је и срећа окренула леђа. Никола Калинић, један од миљеника навијача Црвене звезде који је све одушевио великим залагањем у црвено-белом дресу причао је о значају подршке навијача за изабранике Дејана Радоњића:

– Утакмица у четвртак је сјајан повод за прославу 70. рођендана Црвене звезде и феноменалан противник је одлична прилика да се сви окупимо. Надам се да ће у четвртак Комбанк арена поново бити пуна и да ће атмосфера бити као и до сада у сваком мечу – невероватна. Наши навијачи су нас бодрили и када нам није ишло. Сећамо се сви добро меча против Лаборал Куће када нису могли да буду присутни у хали, али су слали своје слике и на тај начин нам пружили подршку. Позвао бих их да у великом броју дођу у четвртак и да још једном покажу да су сигурно најбољи навијачи – рекао је Калинић који је потом причао о наредном ривалу:

– Очекује нас веома јака екипа која има амбиције да се бар пласира на Фајнал Фор ако не и да се умеша у борбу за освајање Евролиге. Издвојити било кога од играча из Макабија је јако тешко јер је цела екипа компактна. Много тога почиње од Парга, али унутрашња линија са Скорцијанитисом и Тајусом је заиста феноменална – рекао је крилни играч црвено-белих који је потом додао:

– Након пораза од Партизана смо у стању мобилизације. Најмлађа смо екипа у Евролиги и сваки меч је за нас огромно искуство, али имамо жељу да остваримо још неку победу. У четвртак нас очекује веома јак противник, трудићемо се, борићемо се и што да не да покушамо да победимо ако нам се укаже прилика – истакао је Калинић.

Своја очекивања пред меч са Израелцима изнео је и бек црвено-белих Чарлс Џенкинс:

-Ово је велика утакмица за нас. Изгубили смо две утакмице за редом. Желимо да се вратимо у прави ритам, а сјајна прилика да поправимо игру је против браниоца трофеја у Евролиги Макабија. Мислим да додатна мотивација када играте против европског шампиона није поребна тако да је то наша прилика да одиграмо добар меч. Утакмица ће бити веома тешка, Макаби има сјајан састав и ово је добра шанса да стекнемо додатно самопоуздање. Они ће свакако желети да победом увећају своје шансе за пласман у Топ 8 , а ми да унапредимо нашу игру за наставак сезоне и зато сам сигуран да нам предстоји добра утакмица – рекао је Џенкинс и потом додао:

-Макаби је веома искусна екипа. Имају много играча који су били део тима и прошле сезоне када су освојили Евролигу.Ангажовали су и нова појачања, неке од њих јако добро познајем. Јачи су ове године за Џеремија Парга који има невероватну сезону, Лендсберг такође игра сјајано. Ту су још Џо Александер и Брајан Рендл који су снажни и играчи са феноменалним атлетским спосбностима. Свесни смо њихове снаге и зато знамо да морамо да изађемо на терен и играмо веома агресивно – истакао је сјајни Американац који је такође причао о значају подршке навијача:

– Подршка навијача је увек потребна. Енергија коју они имају је увек добро видети у Евролиги. То нам је веома важно, наши навијачи су нам јако битни и начин на који нас подржавају. Волим да играм за Звезду и за навијаче који су били уз нас током читаве сезоне и они су сигурно један од разлога зашто сам у Звезди – закључио је Чарлс Џенкинс.

Повезане вести

Leave a Comment