Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Куп Србије: Звезда на -6 после првог четвртфиналног меча

Рукометаши Црвене звезде поражени су у Суботици против Спартак Војпута резултатом 20:26 у првој утакмици четвртфинала Купа Србије. Знатно ослабљени београдски тим је после солидног првог полувремена у наставку одиграо знатно слабије, па ће у реваншу морати да уложи много енергије како би достигао велики заостатак из првог сусрета.

После почетног гола домаћег тима, црвено-бели су стигли до 3:1 са два поготка Виктора Матичића из седмераца. Недуго након тога Спартак стиже до изједначења преко Бојана Жупањца, који је два пута погодио мрежу у серији домаћих од 4:0 за вођство од 7:4 након чега је уследио тајм-аут са клупе гостију из Београда. Звезда је убрзо успела да смањи на гол заостатка, али су Суботичани, праћени громогласном подршком са трибина, побегли на 13:9 поготком Армена Калтака. Знатно ослабљени састав Црвене звезде, који на овој утакмици није могао да рачуна ни на Младена Ивановића због проблема са руком и Немању Нешовановића, који је прехлађен, борио се колико је могао у овом тренутку. Звезда је у финишу првог дела игре пришла на минус један, а Калтак је повисио на 16:14 после првих 30 минута. Бојан Жупањац је постигао седам голова за Спартак у првом полувремену, а Виктор Матичић је пет пута био прецизан код црвено-белих.

У наставку сусрета Спартак је са два гола Жупањца из седмераца стигао до четири разлике, а смањио је Матичић на 16:19. Овај резултат је дуго остао на семафору, јер су голмани били на висини задатка. Уласком капитена Владимира Цупаре уместо искусног Живојиновића, Звезда је за кратко затворила прилазе голу. Цупара је одбранио седмерац, али је његов колега Радуле Радуловић на другој страни имао мноштво успешних интервенција и заустављени шут Матичића са седам метара. После гола Ковачевића за 21:17 дошло је до гужве на терену, где су се нашли сви играчи оба тима. Све се брзо смирило, без последица, осим што је Звезда због искључења наставила са пет, а Спартак са четири рукометаша на терену. Црвено-бели нису искористили бројчану предност, а када су се тимови комплетирали, Суботичани су стекли и шест голова предности поготком Јовановића за 24:18 у 56. минуту. Домаћи тим је голом Ракоције одржао ту разлику, а десеткована Звезда је у другом полувремену постигла свега шест голова.

Најефикаснији на утакмици био је Бојан Жупањац са девет постигнутих голова за Спартак Војпут, док је у тиму Црвене звезде Виктор Матичић забележио шест погодака.

Спартак Војпут – Црвена звезда 26:20 (16:14)

Суботица – Дворана: Дудова шума. Гледалаца: 1.300. Судије: Душан Стојковић (Ниш) и Ненад Николић (Лесковац). Седмерци: Спартак Војпут 6 (4), Црвена звезда 5 (4). Искључења: Спартак Војпут 10, Црвена звезда 10 минута. Црвени картон: Бојан Жупањац (Спартак Војпут) 49. минут.

Спартак Војпут: Вукославовић (1 одбрана), Косовић, Пеић-Тукуљац, Ђекић 1, Кнежевић 1, Ковачевић 4, Галфи, Бојановић, Јовановић 1, Радуловић (20 одбрана, 1 седмерац), Дистол 2, Жупањац 9 (4), Јелић 2, Калтак 3, Ракоција 3.

Црвена звезда: Живојиновић (10 одбрана), М. Поповић 1, Вујовић 2, Милошевић 1, Гачевић 1, Николић, Антељ, Дамјановић, Тодоровић 4, Цупара (8 одбрана, 2 седмерца), Шотић, Матичић 6 (4), Л. Поповић, Бабић 5, Леовац, Милутиновић.

Спартак је стекао лепу залиху пред реванш у Београду који ће бити одигран 25. марта, па остаје да се види да ли је и недостижна за црвено-бели тим.

Повезане вести

Leave a Comment