Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Кобиљски: Свака част момцима

Након победе над Равеном од 3:2 у “Шумицама”, тренер Црвене звезде Драган Кобиљски био је веома задовољан игром својих изабраника.

Ово је сигурно наша најбоља партија ове сезоне. Мислим да је ово најбоља утакмица која је одиграна ове године у “Шумицама”. Свака част мојим играчима на оволикој борбености и то у дугом временском периоду. Свих пет сетова нисмо одустајали од победе и свих пет сетова смо веровали да можемо да победимо што се на крају и десило – рекао је стратег Црвене звезде који је потом додао:

Идемо на реванш да опет одиграмо једну добру и борбену утакмицу, а о резултату стварно нећемо да размишљамо. Идемо корак по корак, лопту по лопту, па ћемо да видимо – констатовао је Кобиљски.

Капитен црвено-белих Максим Буцуљевић нада се доброј партији својих саиграча и у реваншу за седам дана.

Честитао бих мојим саиграчима и стручном штабу на овако једној добро одиграној утакмици. Остаје можда мала жал што нисмо могли раније да решимо утакмицу, али сам задовољан. Победити овако добру италијанску екипу је стварно добра ствар. Играмо тамо за недељу дана и видећемо шта ће бити. Надам се добром – казао је организатор игре црвено-белих, а потом се надовезао:

Из године у годину у оваквим утакмицама сазревамо и то нам много значи за будућност. Када смо пети сет губили у једном тренутку су сви вероватно мислили да је готово, али ми смо се извукли, показали да смо права екипа, да момци верују једни у друге и тако смо победили једну Равену – истакао је Буцуљевић.

Са тренером се сложио и Лазар Копривица који је против Италијана освојио 20 поена за свој тим.

Мислим да смо одиграли убедљиво најбољи меч у сезони. Равена је била велика инспирација за нас. Прва два сета смо одиграли у даху и ту смо приказали најквалитетнију игру током целе сезоне, можда чак и у последње три-четири године, колико сам овде и колико памтим. Сигурно је да нас очекује много тежак реванш. Победа од 3:2 је велики резултат за нас, велика победа за ову младу екипу, али нам то ништа неће значити ако се тамо не супротставимо са истом жељом и истом упорношћу као што смо данас показали – констатује примач Црвене звезде.

Честитао бих још једном мојим саиграчима, стручном штабу и Клубу који је стао иза нас и надам се да ћемо у овом ритму наставити до краја сезоне. Са оваквом игром сматрам да имамо велике шансе у домаћем првенству, а наравно и у реваншу у Равени – закључио је Копривица.

Повезане вести

Leave a Comment