Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Победа за све Звездаше!

Дејан Радоњић није крио задовољство после велике победе над шампионом Европе. Победу је посветио навијачима и на најлепши начин честитао је рођендан Црвеној звезди.

“Обећали смо пре меча да ћемо дати све од себе, упркос великом умору већ дуже време. Хтели смо Звездашима да донесемо велику радост на рођендан и победу против првака Европе. Макаби је дошао са високим амбицијама, али спремали смо се да их савладамо. Почетак је био доста добар, међутим, дозволили смо противнику да се врати тројкама. У наставку смо играли одлично, иако смо имали проблем са скоком. Имали смо периоде са слабијом игром, али то је нормално против Макабија. Последњу деоницу одиграли смо изваредно и на крају убедљиво славили”, рекао је Радоњић на конференцији за медије, а пише Б92.

Истакао је да је четврта четвртина била одлична и да би волео да његови играчи из ове фантастичне деонице науче доста тога.

“Када бисмо стално тако играли, имали би другачије резултате. Да стално тако играмо могли бисмо да се боримо за титулу првака Европе. То није могуће, али можда буде могуће за пет година! Током већег дела меча били смо добри, али уз одређене падове, јер смо најмлађа екипа у Евролиги. Честитке играчима на огромној борбености и жељи. Када шут није хтео, борили смо се, бацали у рекламе и то нам се вратило”, навео је Радоњић и захвалио публици на феноменалном амбијенту.

Звезду је вечерас пратила срећа када је шут у питању, што на неколико утакмица није био случај.

“Ни после 19 промашених шутева нисам много причао, ни сада не би требало да се прави фама. Играо сам доста дуго и знам да је то нормално. Ако имам најмлађи тим у Евролиги онда је то још логичније, чак и много чесће. Тема би више требало да буде ово данас, него оних 54/3 за три поена у последњим утакмицама. О лошем шуту се причало када смо први у проценту шута за три поена у Јадранској лиги”, закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment