Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Алина Ротару четврта на ЕП у дворани

У дану када је злато за Србију у скоку у даљ на Европском првенству у дворани у Прагу националним рекордом освојила Ивана Шпановић, четврто место на овом такмичењу заузела је румунска репрезентативка Алина Ротару, која ће ове године наступати за Црвену звезду у Купу европских шампиона.

Алина је скоком од 6,74 метара остварила свој лични рекорд у дворани и од друге серије је држала треће место, али јој је бронза измакла у петој серији, када је њена сународница Флорентина Маринку скочила 6,79, поставила нови јуниорски рекорд Европе и преотела јој одличје.

Алина је у првом покушају преступила, да би у другој серији стигла до поменутог најбољег остварења каријере под кровом од 6,74. У трећем покушају остварила је дужину од 6,50, а у четвртом 6,53 метара. Пети скок био је њен други по вредности у Прагу са 6,69, да би у последњој серији преступила, иако је било видљиво, да је оставила траг у песку близу седам метара. По сазнању да је остала без медаље, на најнепопуларнијој четвртој позицији, била је видно утучена, али обзиром да ће ове године напунити тек 22 лета, нема сумње да је пред њом сјајна каријера и она ће се уз Ивану Шпановић и Флорентину Маринку борити за најсјајније медаље и на наредним великим такмичењима.

Резултати финала скока у даљ за даме на Првенству Европе у Прагу

1. Ивана Шпановић (Србија)            6,98 (рекорд Србије и лични рекорд)

2. Состен Могуенара (Немачка)      6,83 (њено најбоље остварење у сезони)

3. Флорентина Маринку (Румунија) 6,79 (европски јуниорски рекорд)

4. Алина Ротару (Румунија)              6,74 (лични рекорд)

5. Елојз Лезур (Француска)              6,73

6. Мелани Баушке (Немачка)          6,59

7. Карин Мелис Меј (Турска)            6,57

8. Аига Грабусте (Летонија)              6,54

На континенталном дворанском шампионату учествовала је и атлетичарка црвено-белих Тамара Салашки, која није прошла у други круг на 400 метара, али је остварила задовољавајући резултат од 54,39 секунди.

Повезане вести

Leave a Comment