Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Минаква Војводина убедљиво славила у Новом Саду

Рукометашице Црвене звезде претрпеле су још један убедљив пораз у Супер лиги Србије. Минаква Војводина је славила против београдских црвено-белих у Новом Саду резултатом 41:23 у 15. колу.

Велика разлика у квалитету је била евидентна у корист трећепласираног тима на табели. Звезда је изједначила голом капитена Катарине Манчић на 1:1 у другом минуту, а затим је разлика рапидно почела да расте, па је Минаква Војводина са четири узастопна поготка свог капитена Тамаре Жарковић, побегла на 10:2 у 14. минуту. Иста рукометашица је нешто касније још три пута у низу затресла мрежу за 16:3 у 22. минуту, да би на полувреме отишле са највећом разликом од +14 (22:8) после два поготка Тине Колунџић.

У наставку је домаћи састав наставио са ефикасном игром, па су након само пет минута стигле и до 18 голова разлике (27:9). Уследио је и период добре игре Црвене звезде, која је направила серију од 4:0 у којој су се у стрелце уписале Катарина Анђелковић, Владислава Ђокић, Исидора Сујић и Јелена Ђорђевић, па је резултат смањен на 13:27. Домаћи тим је до краја контролисао резултат и славио очекивано убедљиву победу.

Најефикаснија на утакмици била је Тамара Жарковић са 16 голова за Минаква Војводину.Тина Колунџић се седам пута уписала у стрелце, а добру игру пружила је и Нада Павлов. За београдске црвено-беле седам погодака је постигла Катарина Манчић, док је Јелена Ђорђевић пет пута погађала мрежу, а једна од најбољих у екипи била је и НиколинаАнтонић.

Минаква Војводина – Црвена звезда 41:23 (22:8)

Нови Сад – Дворана: Слана бара. Гледалаца: 50. Судије: Душан Војводић и Дарко Грубачки. Седмерци: Минаква Војводина 6 (5), Црвена звезда 4 (4). Искључења: Минаква Војводина 4, Црвена звезда 8 минута.

Минаква Војводина: Н. Колунџић, Агбаба, Павлов 3, Бојанић 1, Жарковић 16 (4), Цакић 2 (1), Иванов, Берак 2, Зечевић 4 (1), Т. Колунџић 7, Андрић 3, Ранчић 3, Којић, Голушин.

Црвена звезда: Манчић 7 (3), Гуџић 2, Ј. Ђорђевић 5, Ђокић 2, Анђелковић 2, В. Ђорђевић 1 (1), Михајловић 1, Сикимић, Сујић 1, Антонић 2, Карадиновић, Вуклиш.

Црвено-беле у следећем колу дочекују екипу Наисе из Ниша, која је у овом колу на свом терену савладала Железничар из Инђије резултатом 30:23.

Повезане вести

Leave a Comment