Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРепрезентација

Приморје на мишиће против борбене Звезде

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од Приморја 7:8 (2:0, 1:0, 2:6, 2.2) у сусрету 5.кола групе за шампиона и Ф4 Триглав Регионалне лиге. Најефикаснији је био Никола Ешкерт са два гола.

Црвено-бели су ушли без респекта у меч против фаворизованог и немилосрдног противника. Када су Виктор Рашовић и Димитрије Обрадовић погодили за 2:0 у првих четири минута меча, а затим и Ешкерт за 3:0 и полувреме, Ријечани су видели да је враг однео шалу. Опуштеност је коштала Ријечане, али Звезда је била борбена, чврста, одлична. Коначно су Савићеви пулени заиграли одличну одбрану, која је красила Звезду протеклих година. Најефикаснији трио Регионалне лиге Сукно-Муслим-Раду је изједначио на старту трећег периода, Ранђеловић поново довео Звезду у вођство, Драшовић зарадио треће искључење, а затим голом Бурића две секунде пред крај четвртине, Приморје има предност пред последњу деоницу – 5:6. Можда и кључни детаљ догодио се минут по почетку последњег дела, када је Страхиња Рашовић добио црвени картон, искључење са правом замене, а на другој страни Петар Муслим. Погађали су Сукно и Буљубашић за Приморје, Рацков за Звезду, а коначан резултат три минута пре краја меча поставио је Танкосић. Црвена звезда је имала напад за изједначење али није погодио Виктор Рашовић тридесет секунди до краја. Делује невероватно, али гости су до краја чували лопту и однели победу из Београда. Од тренутка када су постигли 8 гол, 3.40 до краја, играчи Приморја су само једном шутирали на гол Драксимовића. На крају, квалитет и искуство Приморја су пресудили, па је после Југа и Приморје на „мишиће“ извукло победу од Звезде.

Црвена звезда је имала лош проценат шута из игре (4/25), али је играча више одлично користила (3/8). Франо Вићан је био одличан на голу са 9 одбрана, Драксимовић је парирао са 7. Лазовић је заменио Вићана и забележио две одбране. Приморје је било нешто успешније из игре (4/17), али са мањим бројем покушаја, док су били нетипично лоши у ситуацији са играчем више (3/13). Један гол су постигли из петерца, четири из игре, три са играчем више, и имали су 13 изгубљених лопти, ниједну освојену, а први гол су постигли после 16 минута и 20 секунди меча, што довољно говори. Црвена звезда је освојила 7, а изгубила 9 лопти.

Младост је савладала Морнар у Сплиту и за кратко се вратила на треће место, док Јадрна и Раднички играју сутра.У наредном колу, Црвена звезда игра други „Вчити дерби“ са Партизаном, а Приморје игра дерби Хрватске против Југа, који је савладао Партизан у Дубровнику.

Црвена звезда – Приморје 7:8 (2:0, 1:0, 2:6, 2:2)

Београд. Базен: 25.мај. Гледалаца: 300. Судије: Ћирић, Стефановић (Србија). Играч више: Црвена звезда 8(3), Приморје 13(3). Петерци: Црвена звезда, Приморје 1(1).

Црвена звезда: Драксимовић, С.Рашовић 2, Драшовић, Танкосић 1, Јовановић, Ешкерт, Бијелић, В.Рашовић 2, Ранђеловић 2, Његован 2, Рацков 2, Обрадовић, Тодоровски, Јовић. Тренер: Дејан Савић.

Приморје: Вићан, Бурић 2, Раду 1, Крапић, Перош, Сукно 2, Муслим 2, Петровић, Мудражија, Елез, Шетка, Гарсија, Лазовић, Буљубашић 1. Тренер: Иван Асић

Повезане вести

Leave a Comment