Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели славили против Железничара

Рукометаши Црвене звезде савладали су нишки Железничар у оквиру 16. кола Супер лиге Србије резултатом 28:22 у Београду и тако прекинули низ од три пораза у свим такмичењима. Црвено-бели су били ослабљени, али их то није спречило да упишу два бода. Виктор Матичић и Александар Драгутиновић су својим головима преломили утакмицу у последњих десетак минута.

Домаћи тим је одлично отворио меч и серијом од 3:0 одмах стигао до значајне предности.Никола Милошевић је био расположен на почетку постигавши три поготка за вођство Звезде од 6:3. Гости из Ниша су лагано хватали залет и стигли до изједначења (7:7), након чега је тренер црвено-белих Ненад Перуничић затражио тајм-аут. Железничар је први пут повео одмах након предаха, али је домаћи састав узвратио новом серијом од 3:0 у којој су голове постигли Виктор Матичић, Дарко Тодоровић и Младен Ивановић за 10:8. Владимир Цупара је имао неколико успешних интервенција, а високи Милошевић је изблокирао два шута рукометаша Железничара, тако да су црвено-бели одржавали предност, која се кретала од једног до три гола разлике. Дејан Бабић је у финишу првог дела повисио на 13:10, а капитен гостију Жарко Петковић смањио је из седмерца на 11:13, што је био коначан резултат првог полувремена.

zz10945102_562885890514987_7091781587340438281_o

Железничар је врло брзо у наставку стигао до изједначења, а затим се играло гол за гол, па је у другом делу игре резултат седам пута био изједначен, последњи пут при поготку Матичићаза 19:19. Исти играч је након тога још два пута затресао мрежу, да би Звезда погоцимаДрагутиновића (два пута) и Милошевића стигла до озбиљне предности од 25:20. КапитенЦупара је имао неколико успешних интервенција у овом периоду игре, а пивот Дејан Бабић се истакао на црти. Виктор Матичић је до краја још два пута затресао мрежу, па су црвено-бели славили осму победу ове сезоне.

Најефикаснији у табору Црвене звезде био је Виктор Матичић са осам голова, Никола Милошевић и Младен Ивановић су забележили по пет погодака, а Александар Драгутиновић и Дејан Бабић су уписали по четири гола. За Железничар су по пет пута мрежу погађали Михајло Митић и Милан Поробић, а Жарко Петковић је пет пута био стрелац.

Црвена звезда – Железничар 28:22 (13:11)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца 150. Судије Алимпић и Црњански. Седмерци Црвена звезда 4 (4), Железничар 2 (2). Искључења Црвена звезда 8, Железничар 12 минута.

Црвена звезда: Живојиновић, М. Поповић, Драгутиновић 4, Вујовић, Милошевић 5, Гачевић, Антељ, Тодоровић 2, Цупара, Шотић, Матичић 8 (4), Дамјановић, Бабић 4, Ивановић 5, Леовац, Милутиновић.

Железничар: Јеловац, Поробић 6, Павловић, Стефановић, Басарић, Денић 3, Пернар 1, Мађар 1, Стојановић, Дамњановић, Павлов, Петковић 5 (2), Златановић, Митић 6.

Црвено-бели су се пробили на пето место са 17 бодова претекавши управо екипу Железничара, али су оба тима изгубила и теоретске шансе за пласман у плеј-оф након неповољних резултата у 16. колу.

Повезане вести

Leave a Comment