Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеРукометСпортско Друштво

Рукометни клуб најбољи пионирски клуб спортског друштва

Писали смо и раније о њима, а они су у међувремену направили бројне успехе. Генерација 2000/2001 РК Црвена звезда, коју предводи Игор Николић, проглашена је за најбољу пионирску екипу СД Црвена звезда.

Оваква признања нису страна за омладинску школу рукометног клуба. Иако први тим има доста проблема, судећи по овим клинцима, има будућност. Омладинска школа РК Црвена звезда је проглашена за најбољу у Европи од стране ЕХФ за 2013.годину. Освајали су бројне међународне турнире, а генерације 1997. о којој се пуно причало полако куца на врата првог тима, истакнути поједнинци попут Поповића, Гачевића, Леовца и Дамњановића су већ у првом тиму. Оно што је продукт доброг рада јесте да није само једна генерација бисера о којој се прича, већ да за њом одмах иде друга. То је управо генерација 2000/2001.

2000. годиште је шампион млађих категорија, у финалу у две финалне утакмице је савладан Партизан. Освојили су златне медаље на међународним турнирима у Барселони и Македонији, као и турнир Игор Бакоч. У 21 утакмици током целе године, забележили су 19 победа и два пораза. Посебно је битно истаћи да је турнир у Барселони као европски Куп за млађе категорије, и да неке звучније генерације и имена пре ових клинаца нису успеле да се оките златом.

2001. годиште је шампион Србије. У 27 утакмица забележили су 26 победа и један пораз.

11056709_10153721639184119_1158519751_nОно што је најважније је да рукомет за њих игра. Она чиста, искрена љубав према игри коју има свако дете, доказ за то су и признања. Томе их уче тренер Игор Николић, бивши играч и тренер Црвене звезде, и директор омладинске школе Братислав Стојменовић. Као круну у првом тиму имају највећи могући пример и највећу легенду рукомета, Ненада Перуничића.

Надамо се да ће у некој скоријој будућности Шумице бити пуније, а ви запамтите имена Туфегџића, Хорвата, Алексе, Жакуле, Петрића… клинци њихових узраста широм Европе их добро знају.

Можда, ипак, у вама лежи спас.

Повезане вести

Leave a Comment