Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполо „вечити дерби“ за бољу позицију пред домаћи плеј-оф

Ватерполисти Црвене звезде и Партизана сутра од 17 часова на Бањици играју у оквиру 6.кола Триглав Регионалне лиге, група за шампиона и Ф4.

Победник овог дуела би дефинитивно заузео редни број 2 пред почетак домаћег плеј-офа. Црвена звезда је у успону форме, а прошле недеље из Београда је и Приморје једва отишло са бодовима. Звездин успон је кренуо од прошлог „Вечитог дербија“, уследиле су победе у Крагујевцу и против Младости и дуел против Приморја. Звезди би победа у овом дуелу донела сигурно редни број 2, а против Радничког у Београду би се одлучивало и челној позицији. Црвена звезда је после пораза од Приморја 5 бодова од места које води на Ф4. 15 бодова имају Јадран и Раднички, а једини сигурни учесници су Приморје и Југ, који у међусобном мечу одлучивати ко ће са прве позиције на Ф4. Раднички више није сигуран учесник, иако до пре две, три утакмице имао предност. Уследили су лошији резултати, па би сваки кикс могао скупо да их кошта. У случају истог броја бодова, бољи пласман остварује екипа која је била боља у међусобном дуелу, без обзира на гол разлику.

Партизан је победом у Лиги Шампиона поправио учинак и ближи је месту које води у Ф6. У Регионалној лиги, има само теоретске шансе које сутра могу да буду угашене. Налазе се на последњем месту са 7 бодова. У паду су форме после „Вечитог дербија“ и имају три пораза за редом – Морнар, Јадран, Југ.

Лепа прилика да се на Бањици пружи подршка Звездиним момцима, којима би и на психолошком плану доста значило да настави са добром серијом резултата.

Партизан – Црвена звезда, среда 11.март 17 часова, 6.коло групе за шампиона и Ф4. Базен: Бањица, Београд.

Повезане вести

Leave a Comment