Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Михаило Ристић: У Звезди се игра из љубави!

После победе  Јагодини и сјајне партије на свом стадиону, Звезда би могла да обећа лепше и топлије пролеће својим навијачима. Један од најбољих појединаца, адут тренера Лалатовића, млади Михаило Ристић у разговору за Блиц објаснио је како би желео да његов тим игра и шта је кључ добрих игара и победа.

– Ми треба и морамо офанзивно да играмо. Наше је да редом газимо и одбранимо титулу. Немамо ми шта да чекамо ту. Ако будемо као у Нишу чекали да се пробудимо, меч је већ прошао. То је само 90 минута. За то време морамо да играмо офанзивно, притиснемо и на крају ко је бољи њему бодови – каже Ристић

Млади Михаило тренутно игра на позицији задњег везног, али како каже није најсрећнији када му се додели та улога.

– Искрено, не волим да играм ту позицију. Знам да је између „задњег“ и „предњег“ везног можда десет метара разлике, али на тој позицији сам даље од гола и имам много више дефанзивних задатака. Није то позиција на којој волим да играм, да могу да проигравам и шутирам. Имао сам, против Војводине да кажем „испаде“ у офанзиву, али генерално бих волео да сам по позицији ближи голу. Ипак, ако треба и да браним – бранићу, шта год треба да играм.

Овај скромни младић каже да није увек задовољан својом игром и да је још увек далеко од максимума.

– Како ћу играти зависи од атмосфере, од мог расположења, што би се рекло „како ми дође“. Али већ неколико пута сам рекао да је ово далеко од мог максимума. Добро је то, има добрих потеза, али знам да могу много више. Задовољан сам како напредујем, али сам свестан да могу боље.

Много се прича о Ристићевој убојитој левици. Многи га сматрају наследником Ненада Милијаша.

– Против Војводине сам морао да пазим на њихов контра напад па нисам имао прилике да дођем у позицију да шутнем. У Јагодини сам то успео и план ми је да ако наставим да играм на овом месту много више шутирам са дистанце.

Звезда има релативно млад тим, али за сада одолевају изазовима.

– Имамо стабилност која произилази из индивидуалног квалитета који уклапамо у тимски дух. Последња два меча смо Бога ми добили тимском игром. Били смо доста смо компактни. Против Војводине ми се чинило да играмо још 90 минута не бисмо примили гол. Наравно ту нам је много помогла и бројна публика која нас је носила. Атмосфера је била ненормално добра што резултује нашом великом борбеношћу и зато се надам да ћемо из меча у меч имати све већу подршку.

У клубу нема новца, плате неретко касне, али Ристић је на ову констатацију имао веома занимљив коментар.

– Ми смо млади и немамо неко право говора. Али независно од тога, наше је да играмо јер знамо да ће бити прилике да то наплатимо. Наше је да играмо, све што зарадимо на терену наплатићемо негде после. У Звезди треба да играмо из љубави. Као што каже Немања Видић, свако од нас је сањао дрес Звезде, а не дрес Реала или Манчестера. Тако прво треба да се остваримо овде, да играмо и испунимо снове, а све што дође после биће посао, да се ради и обезбеди се, а на крају ћемо сви вероватно опет да се вратимо овде, на Маракану.

Повезане вести

Leave a Comment