Moja Crvena Zvezda
Архива

Ražnatović potvrdio ostanak Nikolića i Nedovića

Nemanja Nedović
Nemanja Nedović

Proteklih dana (pa i nedelja) po kuloarima ste mogli čuti razne priče o tome kako Nemanja Nedović i Uroš Nikolić gotovo sigurno napuštaju Crvenu zvezdu. Pominjalo se interesovanje Partizana i Makabija za Nemanju, Uroš je bio na „meti“ nekolicine stranih klubova, međutim.. Glavni čovek agencije Beobasket, koja zastupa naša dva košarkaša, Miodrag Ražnatović, tvrdi da će dvojac ostati u Crvenoj zvezdi.

Uroš Nikolić i Nemanja Nedović će u sledećoj sezoni nastupati za KK Crvena zvezda Beograd i ne nalaze se u pregovorima niti sa jednim drugim klubom. Ponude ostalih klubova koje su stizale na adresu agencije u prethodnim danima nisu razmatrane. Nikolić i Nedović, kao igrači koji su registrovani i imaju ugovor sa KK Crvena zvezda, su sa pravne tačke gledišta slobodni igrači, imajući u vidu da klub sa kojim su u ugovornom odnosu se neće takmičiti u sledećoj takmičarskoj sezoni (član 36 tačka 5 važećeg Registracionog pravilnika KSS). No, kao što sam naveo, igrači neće koristiti iznenadno dobijenu mogućnost da slobodno i bez obeštećenja promene klub“, rekao je Ražnatović i naglasio da su pregovori oko ugovora u završnoj fazi.

„Razgovori sa predstavnicima KK Crvena zvezda Beograd su u završnoj fazi i u sledećih nekoliko dana očekujem da obojica igrača potpišu pristupnice i ugovore sa novim klubom, jer u protivnom neće moći biti registrovani za KK Crvena zvezda Beograd. Dakle, na kraju bih želeo još jednom da apostrofiram da će igrači nastupati u sledećoj sezoni za KK Crvena zvezda Beograd, isključivo zbog želje da budu u tom klubu, u kome vide dobre uslove za napredak u karijeri, a nikako usled neke vrste nepostojećeg pravnog automatizma i sledbeništva između KK Crvena zvezda i KK Crvena zvezda Beograd, kako bi se to moglo zaključiti dobijanjem informacija od pisanih medija u prethodnih nekoliko dana“.

Повезане вести

3 comments

Leave a Comment