Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице максимално до предности у плеј-оф серији против Лајковчанки

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Железничар из Лајковца са максималних 3:0 (25-20, 25-18, 25-13), у првом мечу четвртфинала плеј-офа шампионата. Црвена звезда је тако повела 1:0 у плеј-оф серији, која се игра до две победе.

Железничар је пружио јак отпор. Имале су Лајковчанке предност од самог почетка, до првог техничког тајмаута су водиле 4-8, затим и са пет поена (7-12), водиле су до средине првог периода и другог техничког одмора (14-16), али је успела Звезда да дође до своје игре и после преокрета реши први сет у своју корист. Железничар је и други период започео вођством и почетном предношћу (4-8), али нису имале снаге за више. Брзо су црвено-беле девојке дошле до резултата и игре до другог техничког тајмаута (16-15), и мирно привеле сет крају. Трећи сет је Звезда рутински и убедљиво решила у своју корист, није остављавала нимало простора за било какву наду гошћама и са 25-13 дошла до максималне победе – 3:0 и 1:0 у плеј-оф серији.

Звездин МВП Адела Хелић, најбољи поентер лиге и најбоља играчица у фебруару, је била сјајна и најефикаснија, по обичају, са 21 поеном. Одлична је била Љубица Кецман са 14 поена, Бојана Миленковић је освојила 13, све три девојке су забележиле по ас сервиса, а када је тако многе екипе немају шансе. Црвена звезда је на овом мечу наступила без Мине Поповић и Николине Лукић.

Друга утакмица се игра у недељу од 19 часова у Хали спортова у Лајковцу. После четвртфиналне серије следи пауза од три недеље пред полуфиналне дуеле.

Црвена звезда – Железничар 3:0 (25-20, 25-18, 25-13)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 100. Судије: Владимир Цветковић, Ненад Давидовић. Трајање меча: 71 минут.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 9, Чанак 4, Поповић, Брђовић, Хелић 21, Пушић (либеро), Росић (либеро), Миленковић 13, Стијепић,  Кецман 14, Лукић, Миловић 4. Тренер: Бранко Ковачевић.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стојковић 3, Вељковић, Лазаревић 1, Аћимовић 3, Рајковић, Тешановић 9, Кнежевић (либеро), Компировић, Војиновић 4, Исаиловић 9, Ракић 3, Златић (либеро). Тренер: Никола Јерковић.

Повезане вести

Leave a Comment