Moja Crvena Zvezda
Архива

Crvena zvezda – Ren 1:2

Atmosfera na stadionu
Atmosfera na stadionu

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da savladaju Ren u prvoj utakmici 4. kola kvalifikacija za LE, i tako steknu prednost pred revanš u Francuskoj.

Koliko su naši momci bili dobri u prvom poluvremenu toliko su bili loši u drugom, te upravo u tome treba tražiti uzroke poraza.

Počelo je dobro po nas, igrači su lako osvajali teren, lako probijali po bokovima (pre svega po levom) i tako stvarali gužvu u šesnaestercu Kostila. Iz takve jedne gužve došli smo i u vođstvo. Jedan igrač Rena igrao je rukom nakon centaršuta, a sudija je dosudio penal. Siguran sa bele tačke bio je Kadu, koji je lako prevario golmana gostiju.

Nastavili su naši u istom stilu, „grizli“, „leteli po trerenu, međutim ozbiljnijih prilika nije bilo. A onda, sevnula je kontra Rena, u priliku je došao Pitroipa koji sigurnim udarcem sa desne strane iskosa postiže izjednačujući pogodak.

Drugo poluvreme je Zvezda počela u istom sastavu kao i prvo, međutim na terenu kao da su bili neki drugi fudbaleri. Prilično „mlako“ i neubedljivo su delovali na terenu, što su osetili gosti i preuzeli inicijativu iz koje je proisteklo više prilika i poluprilika.

Iz jedne takve akcije vodeći gol za Francuze postigao je Montanjo, tek što je ušao u igru. Bio je to snažan udarac sa leve strane šesnaesterca, a Bajković je bio nemoćan.

U tim trenucima bilo je očito da su momci u crveno-belom, i pored odlične kondicije, ostali bez daha u jurnjavi sa tamnoputim igračima Rena. Videlo se da se bekovi i vezni red teško vraćaju u defanzivu nakon pokušaja prodora i napada, što je ostavljalo dosta „rupa“ u odbrani.

Pokušao je Robi sa ubacivanjem Evandra i Mezenge da učini nešto više, međutim za Ren su takođe ušli važni igrači – pomenuti Montanjo i M’Vila, te su gosti igrali sve čvršće i bolje. Ipak, i za ono vreme što su proveli na terenu, Brazilci u crveno-belom su pokazali koliko su važni za ovu ekipu. Mezenga je bio mnogo agilniji od Kaluđerovića, međutim pravih lopti jednostavno – nije bilo.

Tokom cele utakmice imali smo problema po desnoj strani, gde Mikić jednostavno po trkačkim sposobnostima gotovo nijednom nije uspeo da dođe do lopte nakon dugog pasa od strane našeg veznog reda. Sada je tek jasno koliko ekipi nedostaju prodori Ninkova, odnosno kolika je šteta što jedan prodoran desni bek kao što je Todorovski nije u Zvezdi.

U samom finišu utakmice Francuzi su se stisli na svojoj polovini, te pokušaji naših igrača da dođu do izjednačenja nisu urodili plodom, ostalo je – 1:2.

Crvena zvezda u Ren putuje sa minusom od jednog gola, međutim ne i bez šansi za prolaz. Poznato je da je rival slabiji na svom bunjištu, a ako do tada u potpunosti budu spremni Mezenga, Adi i Evandro, na terenu bismo mogli lako gledati mnogo bolju Zvezdu.

Ono što je najbitnije, naši momci su pokazali ovom utakmicom da mogu da pariraju i jakim evropskim ekipama, te je u revanšu apsolutno sve moguće.

Crvena zvezda – Ren 1:2 (1:1)

Prva utakmica 4. kola kvalifikacija za Ligu Evrope

Stadion: Crvene zvezde – Marakana, Beograd

Strelci: Kadu u 17. minutu iz penala – Pitroipa u 41. i Montanjo u 74. minutu

Crvena zvezda: Bajković – Mikić, Ćosić, Vilotić, Tošić – Kovačević, Kadu (Evandro), Dimitrijević – Lazović (Vešović), Borha, Kaluđerović (Mezenga).

Ren: Kostil – Danze, Mavinga, Boje, Mangan – Tetej, Pažo, Dalma, Fere – Bukari, Pitroipa.

Повезане вести

224 comments

Leave a Comment