Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Спартак – Црвена звезда 1:3! Звездина деца за трећу пролећну победу!

Фудбалери  Црвене звезде савладали су Спартак у Суботици 3:1 головима Лазића, Ристића и Јовића, док је стрелац за Спартак Георгијевић. Црвено-бели су забележили и трећу пролећну победу.

Звезда је брзо повела, у 5.минуту после корнера Стојановића, Лазић је био сам на другој стативи. У 29.минуту Ристић је био веома сигуран са беле тачке, након што је Мирковић фаулирао Јовића. Одмах затим Орландић је имао прилику да реши меч, али је Мирковић одбранио зицер. Георгијевић је у наредном нападу смањио предност Звезде. У другом полувремену, Звезда је имала прилике преко Катаија, али је меч решио Лука Јовић, након што је одлично испратио акцију и Паркеров ударац. Затим је Катаи имао још једну прилику, али је на крају Звезда славила 3:1. Рани гол је помогао Звезди, иако је Спартак после датог гола добио на самопоуздању. Звезда је друго полувреме одиграла рутински, могла је и убедљивије да слави да је Катаи био прецизнији.

Лука Јовић је постигао други узастопни гол, Ристић и Лазић су постигли првенце, а Звезда је забележила нову победу.

Стадион: Градски стадион у Суботици

Гледалаца:

Судије: Срђан Обрадовић

Стрелци: 0:1 Лазић, 0:2 Ристић (пен.), 1:2 Георгијевић, 1:3 Јовић.

Спартак: Мирковић, Милошевић, Антонић, Јаковљевић, Фаркаш, Максимовић, Плавшић, Ивановић (71. Мркела), Торбица, Георгијевић, Илић (80. Лукић). Тренер: Петар Курћубић.

Црвена звезда: Рајковић, Анђелковић, Лазић, Павићевић, Цветковић, Ристић, Катаи, Стојановић (75. Аврамовски), Јовић, Паркер (87. Гаврић), Орландић (60. Ковачевић). Тренер: Ненад Лалатовић.

Утакмица ће почети минутом ћутања за жртве хеликоптерске несреће. Слава им.

5.минут – ГООООООЛ! Дарко ЛАЗИЋ 1:0! Прва прилика за Звезду и гол. Стојановић је извео корнер, Павићевић главом окрзнуо лопту, а Лазић је са метар на другој стативи буквално угурао у гол. Води Звезда 1:0 од самог старта.

10. минут – Спартак је после гола Звезде имао прилику из прекида, али је Звезда некако реаговала и избила лопту. Звезда поушава преко Орландића да створи нешто више.

12. минут – Одличан пас Стојановића за Цветковића, али је његов центаршут лак плен за Мирковића. Пре тога се Катаи и Орландић нису споразумели у нападу.

14. минут – Поново прети Звезда после корнера. Претходно је Павићевић изнео лопту, повео напад, упослио Јовића, али су дефанзивци Спартака избацили лопту у корнер.

22. минут – Лепа акција Звезде, Јовић је упослио Паркера, али је Обрадовић досудио његов фаул у нападу. Нема праве прилике за Звезду после гола.

29. минут – ГООООООЛ! Михаило РИСТИЋ 2:0! Ристић из пенала постиже свој првенац за Црвену звезду. Катаи је одлично повукао лопту, дао савршен пас за Јовића, који је имао Антонића на леђима, покушао да предрибла голмана Мирковића, који га је фаулирао. Михаило Ристић је јако, сигурно извео једананестерац за Звездиних 2:0.

33. минут – Орландић у стопостотној шанси! Стојановић је повукао напад, избацио Орландића један на један са Мирковићем, али се високи нападач обрукао, Мирковић је изашао као победник из овог дуела.

34. минут – 1:2, Георгијевић! Дежа ву из Јагодине. После промашене прилике уследила је казна. Звездина одбрана је била смушена, Милошевић је упослио Георгијевића на другој страни, коме није било тешко да постигне гол. Прва права прилика за гол Спартака и гол.

40. минут – Паркер је погрешио, Милошевић упослио Торбицу, Торбица пронашао Георгијевића али његов шут иде поред гола.

45. минут – Минут надокнаде. Звезда смушена и несигурна после примљеног гола, Спартак је добио на самопоуздању. Ристић је зарадио жути картон после фаула над Плавшићем.

Полувреме у Суботици, Звезда води 2:1. Није било пуно прилика. Звезда је повела после корнера у 5. минуту, а са пенала у 29. минуту Ристић доводи Звезду до 2:0. Одмах после другог гола, прилика за Орландића, али је промашио чист зицер, а одмах након тога је уследила казна и Спартка је преко Георгијевића смањио на 2:1, после лоше реакције Звездине одбране. Спартак после гола добио на самопоуздању, створио још једну прилику, али на полувреме Звезда иде са 2:1.

Почиње друго полувреме у Суботици, нема промена у екипи.

48. минут – Фаркаш је добио жути картон након фаула над Паркером. Стојановић је извео прекид, изблокиран је али је после одбитка покушао поново, Мирковић сигуран. Нема узбуђења на старту другог полувремена.

54. минут – Прилика за Катаија. Након центаршута Анђелковића,лопта долази  до Катаија, који слабо шутира са 16 метара, лопта иде преко гола.

55. минут – Пети, па шести корнер за Црвену звезду. Стојановић је извео оба, нема опасности. На другој страни, први корнер за Спартак, Павићевић је интервенисао. Рајковић сигуран.

57. минут – Орландић је покушао да изнуди пенал, превише наивно и непотребно. Жути картон за Орландића, други за Црвену звезду.

59. минут – Прва измена у Звезди, Александар Ковачевић је заменио Петра Орландића.

66. минут – Катаи је покушао после дужег периода. Нема пуно узбуђења. Звезда је имала 7 корнера, има и 17 прекршаја у односу на 7 Спартакових. Лопта је више у Звездином поседу, али нема правих прилика.

70. минут – Корнер за Звезду после дуге акције. Анђелковић је центрирао, Јовић покушао, лопта је од Максимовића отишла у корнер. Мирковић је сигуран после Ристићевог центаршута.

75. минут – Друга измена у Звезди, Данијел Аврамовски је заменио Сашу Стојановића. После дужег времена на терену.

78. минут – ГООООООЛ! Лука ЈОВИЋ 3:1! Није обећавала акција, Паркер је био у налету, покушао је са ивице казненог простора, изблокиран је, али Јовић је сјајно пратио акцију, утрчао и проследио лопту у мрежу!

80. минут – Прилика за Ристића. Одуговлачио је, затим и шутирао, али лопта иде поред гола.

85. минут – Катаи је имао прилику да нокаутира Спартак! Јаковљевић је погрешио, Катаи одузео лопту, покушао искоса са леве стране, али поред гола.

87. минут – Трећа и последња измена Лалатовића, Ненад Гаврић је заменио Џошуу Паркера.

90. минут – Мркела је дао пас, изашао испред Рајковића, али је сјајан Звездин капитен и спашава гол. Три минута надокнаде.

Крај меча у Суботици, трећа пролећна Звездина победа захваљујући головима Звездине деце.

Повезане вести

Leave a Comment