Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Игокеа – Црвена звезда Телеком

Црвена звезда изгледа као да излази из кризе у којој се налазила у претходном периоду и делује као да то чини у правом тренутку. Везала је три победе, од чега две у Евролиги, сви играчи доприносе у сваком мечу, шутери који су се чекали коначно погађају и цео утисак је доста бољи него у претходном периоду. Следећи противник  нашег тима који би могао да буде жртва овог налета јесте Игокеа.

Утакмица ће се играти у дворани у Лакташима, а као и увек, Црвена звезда ће сигурно имати велики број својих фанова на мечу. Оно што боде очи јесте одлука управе Игокее о висини цене улазнице за овај меч, која је убедљиво највиша ове сезоне. Разлог више да они који буду на трибинама још јаче и гласније носе наш тим до победе.

Није само гостујући тим у налету. Игокеа такође игра јако добро, везала је четири победе у АБА лиги, али због лоших издања током сезоне овај тим је и даље у доњем делу табеле. Ова серија победа се везује највише за долазак сјајног шутера, Брејдија Хејслипа. У просеку постиже 24 поена уз 40% шута за три. Од доласка је на пет утакмица погодио 18 тројки, а на свакој утакмици је имао двоцифрен учинак. Некарактеристично, игра на позицији класичног шутера, иако је висок само 185 цм.

На позицији плеја игра Џонатан Џонс који у просеку постиже 9,6 поена и додаје им 4 асистенције. Не игра константно ове сезоне, није поуздан шутер и доста поена даје из игре један на један. Још један поуздан играч у ротацији је Душан Катнић који игра на позицији бека, Искусан играч, веома рационалан, често преузима на себе организацију напада. У просеку постиже 7,8 поена и 4 асистенције.

На позицији крила игра Марко Чакаревић, који је оживео своју каријеру у Игокеи. У просеку постиже 8,7 поена уз шут из игре преко 40%. Игра чврсто у одбрани, а у нападу не форсира игру један на један. На позицији крила може да одигра и Бранко Јоровић, али се он чешће диже на позицију четворке. Он не игра добро као претходних сезона, мада је његова форма у благом успону сада у финишу сезоне. Постиже у просеку 10 поена, уз шут за три око 40%.

На центарској позицији највише игра Душко Бунић који је и најбољи скакач екипе са 5,7 скокова по мечу, којима додаје и 10,5 поена. Снажан је у рекету, није нарочито покретан и не извлачи се далеко од коша у фази напада.

Ови играчи представљају ударне игле Игокее, али не треба потценити ни допринос који могу да дају Дреновац, Предић или Милошевић.

Што се нашег тима тиче, неизвестан је само Бранко Лазић који се још опоравља од повреде. Остатак екипе је спреман да настави тамо где је стао у Истанбулу. Игра нашег тима делује доста брже, течније, агресивније. Игокеа би могла да представља проблем ако уђе у добру шутерску серију, међутим, доминацијом под кошем и агресивном одбраном, наш тим то може да неутралише.

Дворана у Лакташима ће сигурно бити испуњена, а нашем тиму неће фалити подршке. Преостаје нам једино да уживамо у мечу са противником који је на свом терену увек био незгодан, али који има мањи квалитет од нас.

Игоека – Црвена звезда Телеком, недеља, 17:00, дворана у Лакташима

Повезане вести

1 comment

pera мар 14, 2015 at 18:44

Ovu utakmicu iskoristiti da klinci igraju veći deo meča a da Djenka, Luka i Kalina konačno imaju odmor.

Reply

Leave a Comment