Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши започињу плеј-оф дуелом против Инђије

Регуларни део сезоне домаћег шампионата је завршен, што значи да крећу одлучујуће борбе за титулу шампиона Србија. Црвено-бели одбојкаши, који су претходне три сезоне били неприкосновени у Србији, стартују у плеј-офу са друге позиције, а први противник ка новој титули је екипа Инђије.

Црвена звезда је у осамнаест кола регуларног дела сезоне остварила скор од 15 победа и три пораза, освојивши 46 бодова. Звезда је у серији победа у домаћем шампионату, а у последњем колу, побеђен је Раднички у Крагујевцу. Између те утакмице, и меча са Инђијом, црвено-бели су наступали у реванш мечу четвртфинала Купа изазивача, у коме су поражени од италијанске Равене са 3:0, и на тај начин су другу сезону узастопно завршили ово такмичење у четвртфиналу. С обзиром да је противник био из једне од најјачих лига на свету, требало би бити задовољан учињеним, а искуство из Европе би могло да помогне нашој екипи у борби за трофеј у Србији.

Са друге стране, Инђија је као дебитант у Лиги остварила свој примарни циљ да се задржи у друштву најбољих, па сада могу растерећено на наш тим. Добро су стартовали ове сезоне у суперлигашком каравану, остваривши три победе у прва четири кола, али су од тада забележили исто толико победа уз 11 пораза. Ипак скор од 6 победа и 12 пораза био је довољан за седмо место, и заказивање дуела са Црвеном звездом. Поражени су у последња два меча у Лиги, али оба пута минималним резултатом, против Партизана на домаћем терену, и против Младог радника у Пожаревцу.

Четвртфинале се игра на две победе, а реванш меч је на програму већ у четвртак. Надамо се да ће наш тим оправдати улогу фаворита и пласирати се у полуфинале, где ће их највероватније чекати Војводина, која се пре тога састаје са Спартаком из Љига. Наравно, требало би ићи корак по корак, и најпре се концентрисати на мечеве са Инђијом. Црвено-бели су већ два пута ове сезоне рутински савладали свог противника у четвртфиналу, па нема разлога да се серија не настави, али, растерећени гости се сигурно неће предати. Позивамо све навијаче да у понедељак дођу у „Шумице“, и помогну нашој екипи да успешно започне одлучујуће борбе за титулу.

Идемо до нове победе!

Први меч четвртфинала плеј-офа Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Инђија,

СЦ „Шумице“, понедељак, 16. 03 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment