Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Не помажу ни првотимци: Реми без голова у омладинском дербију на Маракани!

Фудбалери Црвене звезде и Партизана рођени 1996. године и касније, одиграли су меч без голова на главном терену Маракане у 18. колу омладинске лиге Србије.

Звезда је наступила у саставу: Вицић, Мијаиловић, Тошић, Н.Јовановић, Цветковић, В. Јовановић, Стојановић, Грујић, Рангелов, Живковић и Ивановић.

За црно-беле су играли Стаиљковић, Стевановић, Крстић, Јовић, Аземовић, Жмирић, Крајишник, Рудан, Стефан Лукић, Саша Лукић, Младеновић..

У нашем клубу су врло озбиљно приступили овој утакмици, с обзиром на то да ће победник овосезонске Омладинске лиге наступити у Лиги Шампиона. Томе у прилог говори и чињеница да су у саставу били момци који су имали озбиљну минутажу у сениорском саставу – Јовановић и Грујић, да је у наставку „морао“ да помогне и Лука Јовић, који је јуче изнудио пенал и погодио против Спартака, као и да су играли и Мијаловић, Стојановић и Живковић који су већ били са првим тимом и прошли део припрема.

Подсетимо, „излазна“ генерација омладинаца је генерација играча рођених 1996. године. Занимљиво, Лука Јовић би могао да наступа у овој категорији и наредне године.

У првом полувремену, црно-бели су били бољи тим, а најбољу шансу за вођство Звезда је имала након сјајног „слободњака“ Стојановића. Ипак, голман гостију је сјајно интервенисао. Тражили су наши момци и пенал након старта над Рангеловим, судија није марио за то, па се са трибина чуло и „Толе лопове“, од стране гледалаца, којих је било око 400-500. Покушао је наш тим још два пута након прекида, а гости имали и стативу, уз неколико добрих напада, па се може рећи да је први део игре био незадовољавајући, кад је реч о тиму црвено-белих.

То је „натерало“ тренера Звезде да у другом делу у састав уврсти Јовића, а напредак у игри био је одмах видљив. Управо преко Луке, црвено-бели су створили неколико прилика у другом делу, махом његовим комбинацијама са Мијаиловићем, по десној страни, или индивидуалним акцијама, али све до 75. минута и велике шансе за Партизан гола није било. Тада су црно-бели могли да дођу у вођство, након што су створили прилику после дуго времена, али је одличан био голман Звезде. У самом финишу утакмице, пао је ритам меча, а Звездин голман још једном је спасио своју екипу, одличном интервенцијом.

Остало је 0:0. Партизан након 18 кола има 39 бодова, Ради 38 и меч мање, а Звезда 33 и утакмицу мање. Између је Војводина са 35. У наредном колу, црвено-бели гостују Радничком у Крагујевцу.

Повезане вести

Leave a Comment