Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда водила само у првом и последњем минуту утакмице, мислила на Барсу и савладала Игокеу!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Игокеу у 25. колу АБА лиге, резултатом 85:80. Невероватан податак, Звезда је водила са 2:0 након првог напада, а потом 79:78 на уласку у 40. минут меча. Домаћи су водили целу утакмицу, имали двоцифрену предност у свакој од четири четвртине, ишли и до +13… Али је последња четвртина, уз квалитет Звезде донела победника. Сјајна партија Цирбеса и Калинића у четвртој четвртини, као и велики допринос Џенкинса донели су Звезди 23. тријумф у АБА лиги пред меч против Барселоне и последње коло регионалног такмичења против МЗТ-а.

25. коло АБА лиге

Игокеа – Црвена звезда Телеком 80:85 (25:18, 19:23, 27:21, 9:23)

Хала: С.Д.Лакташи

Гледалаца: 3 000

Судије: Дожаи, Хордов, Радојковић

Игокеа: Предић, Хејслип 18п, 2ск, 3ас, Јоровић 6, Кнежевић, Милошевић 3, Чакаревић 12, Радукић 6, Дреновац, Бунић 13, Катнић 5, Зловарић, Џонс 17. Тренер: Лукајић

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 6п, 3ск, 6ас, Ребић, Дангубић 8п, 2ск, 2ас, Митровић 7п, 3ск, 5ас, 3укл, Блажич 14п, 3ск, Калинић 14п, 8ск, 2ас, Марјановић 6п, 3ск, 2ас, Каплановић, Тејић, Џенкинс 10п, 3укл, Јовић 2п, 2ск, 4ас, Цирбес 18п (6/7 за два), 5ск. Тренер: Радоњић

Почетак меча показао је да су Звездини играчи мислима већ у мечу против велике Барселоне, који се игра у четвртак и који ће такмичарски бити знатно значајнији од овог. Домаћи су повели 8:2, серијом 8:0, да би након прикључка Звезде и приласка на -4 (12:8) Игокеа везала шест поена и дошла до двоцифрене предности по први пут, а Радоњић затражио тајм-аут. И након тајм-аута наставили су домаћи са добром игром, па је у финишу прве четвртине резултат био и 23:10. Ипак, серијом Звезде од 6:0 након 10 минута на семафору је стајало 25:18 за домаће. Игокеа је извела чак 10 слободних бацања у првом периоду.

Серија 6:0 из прве настављена је у другој четвртини и продужена до 11:0. Прекинули су је домаћи, тројкама Џонса и Катнића (4/10 у том тренутку у шуту за три) и поново дошли до +6. Нешто касније, враћена је на семафор разлика са краја прве четвртине, а поенима Јоровића уз фаул и ново двоцифрено вођство (38:28). Звезда је серијом 5:0 натерала Лукајића да затражи тајм-аут, а после њега Чакаревић је погодио за три поена. Међутим, након тога следе тројке Блажича и Калинића за пола коша заостатка. До краја првог дела, наш тим је имао шансу да изједначи, али се на одмор отишло са резултатом 44:41 за домаће.

Занимљиво, Звездини високи играчи ушли су сви у проблем са фауловима до полувремена. Цирбес три, а Боби, Тејић, Митровић и Калинић, који је завршио четвртину на позицији 4 направили су по два прекршаја. Игокеа је шутирала за три поена сјајних 50% (6/12) и извела чак 13 слободних бацања. Звезда је била добра у шуту за два (11/18, 61%), док су погођене 4 тројке из 11 покушаја.

У трећем периоду видели смо одличну игру Митровића, који је погађао, асистирао, скакао, крао лопте и предводио своју екипу до изједначења након дуго времена (53:53). Ипак, домаћи су преко Хејслипа и Џонса, пре свих, успевали да врате и задрже предност, која се углавном кретала између три и пет поена, да би на крају треће четвртине, након серије у финишу износила +9 (71:62).

У последњој четвртини, Звезда је почела катастрофално. Домаћи су повели са 74:62, Радукић шутирао два пенала за +14… А онда је уследила серија 23:6 Црвене звезде! Калинић и Цирбес скакали су под оба коша, погађали, Џенкинс крао лопте и био сјајан одбрани, а домаћи су руке задрхтале. Постигли су свега шест поена до краја, а Звезда повела након 38 минута и до краја дошла до максималних +5 и победе.

ТОК МЕЧА:

1/4 (25:18)

Звезда је преко Вилијамса повела резултатом 2:0, али је потом уследила серија Игокее 8:0, за прво веће вођство домаћих (8:2). Уследила је затим мини-серија Калинића, па поени Блажича, за -4. Домаћи тим је потом имао шансу за +9, али је Џонс промашио тројку. Међутим, исти играч, након друге изгубљене лопте Звездиних центара (Боби, па Цирбес) погађа за два, а његов сународник Хејслип не греши са линије пенала, за максималних +10 за домаће (18:8). Радоњић је позвао тајм-аут, а након њега Чакаревић је погодио за три и донео нову највећу предност домаћима (23:10), првом тројком. Ипак, серија Звезде, преко Цирбеса, Дангубића и Џенкинса донела је смањење предности домаћих на 25:18. Игокеа је извела чак 10 слободних бацања у првом периоду.

2/4 (19:23)

Већ на старту другог дела, Звезда је смањила предност домаћи и потпуно се приближила. Тројка Дангубића донела је прилазак на кош заостатка и серију продужила на 11:0 (6:0 у првој и 5:0 у другој четвртини). Џонс је успео да је прекине тројком, након готово три минута без коша за Игокеу. Након њега, четврту тројку из десетог покушаја погодили су домаћи, преко Катнића, и отишли на +6. Уследила је техничка грешка клупи Игокее, али без већих „последица“, па је Бунић са два бацања вратио разлику са краја прве четвртине, да би врло брзо, након коша Јоровића уз фаул било +10. Серију домаћих коначно је прекинуо Дангубић, тројком. Блажич је погодио, за наставак Звездине серије, а Лукајић тражи минут одмора при резултату 38:33.

Резултат је била тројка Чакаревић, за 41:33. Након тога, уследиле су две тројке Звезде, преко Калинића и Блажича, a четвртина је завршена вођством домаћих 44:41.

3/4 (27:21)

Звезда је успела, пре свега преко расположеног Митровића, који је имао неколико скокова, поена и асистенцијама, да изједначи на 53:53 почетком трећег периода. Потом је уследила серија домаћих, који су тројком Хејслипа уз фаул дошли до +6 (59:53). До краја четвртине, Звезда је јурила предост домаћих, која се кретала између три и пет поена, да би на крају овог периода игре на семафору стајало 71:62 за домаће.

4/4 (9:23)

На почетку последњег периода, домаћи тим је поново вратио двоцифрену предност, коју је имао у свакој од четири четвртине од почетка утакмице (74:62). Домаћи су могли до максималних +14, али је Радукић промашио оба пенала, док су Јовић и Блажич промашили три, односно две тројке. Калинић је потом ухватио три лопте (две у нападу) и везао пет поена, вративши на тај начин неизвесност у утакмицу. Затим је Цирбес био у центру пажње са три скока и четири поена, за серију Звезде 7:0, након које је наш тим могао прићи опет на пола коша заостатка, али је пропуштено неколико прилика и промашено неколико шутева. Јовић је уз то промашио и три слободна бацања, али је Џенкинс украо лопту и смањио на 76:73.

Звезда је убрзо преко најбољих појединаца четврте четвртине, Цирбеса и Калинића, пришла на свега пола коша заостатка, а Вилијамс је промашио шут за два поена и прву предност црвено-белих након 2:0. Ипак, вратили су је Блажич, па потом Цирбес, на уласку у последњи минут меча, чиме је наш тим дошао до +4 у самом финишу меча. До краја је Немац још једном погодио, за 23:9 у 4/4 и победу Звезде!

Повезане вести

Leave a Comment