Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице у полуфиналу плеј-офа!

Одбојкашице Црвене звезде, после друге победе над Железничаром, пласирале су се у полуфинале плеј-офа Суперлиге Србије. Опет је победа остварена максималним резултатом, 3:0 (18:25, 19:25, 20:25). Без обзира што нису узела сет, домаће су добро намучиле Звезду за 75 минута игре.

У добром делу првог сета могло се видети да ће екипа Железничара дати све од себе да продужи четвртфиналну серију плеј-офа. Игра се без већих серија поена, а Звезда је прва која прави осетнију разлику. Везују црвено-беле три поена и на техничком тајм-ауту резултат је 9:12. Лајковчанке се још увек не предају, освајају поене у серији и долазе до изједначења, 17:17. Како то и приличи најбољим екипама, Звезда прави серију у најбитнијем делу мечу – на крају. Од поменутог изједначења домаћа екипа освојила је свега један поен, наспрам осам које су освојиле црвено-беле, довољно за први сет – 18:25.

Дуго ће наше одбојкашице ,,јурити“ серију Железничара направљену почетком другог периода игре. Почетак од 5:1 дао је наду домаћој екипи. Део те предности чувају до обавезног одмора, 12:10. Још три поена за Лајковчанке, и онда велика серија од шест поена за црвено-беле. Прекинут је први налет Звезда, али онда иде још један –  пет везаних поена од 17:17. Убрзо долазе до прве сет лопте, користе је и то је 2:0 у сетовима.

Слично као у другом, и у трећем делу утакмице домаће боље започињу. Прве праве разлику и имају +3, 7:4. Звезда се брзо враћа, а до техничког тајм-аута има и предност од два поена, 10:12. Опет се Железничар враћа, стиже до егал резултата, 13:13. Решене да што пре иду са паркета црвено-беле су опет у налету – 10 узастопно добијених поена. Да не прође све тако лако, домаће узвраћају, и сада оне освајају седам поена заредом. Не дозвољава Звезда никакво изненађење, приводе утакмицу крају, 20:25 у трећем сету.

Црвено-беле су овом победом обезбедиле полуфинале плеј-офа, где их чека НИС Спартак. Сада следи пауза од месец дана, а онда иду одлучујуће борбе за најбољег у домаћем првенству.

Као што смо и навикли ове сезоне, Адела Хелић је водила екипу до победе. Поред њених 19 поена, истакла се и Јелена Трнић са 10, а Бојана Миленковић је додала осам. Са супротне стране, најбоље је парирала Тамара Ракић са 13.

Дворана: „Лајковац”. Гледалаца: 1.000. Судије: М. Јанковић (Ниш), И. Марковић (Обреновац). Трајање меча: 75 минута. Резултат у серији: 0:2.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стојковић 7, Лазаревић 2, Тешановић 6, Војиновић 3, Исаиловић 5, Ракић 13, Златић (либеро), Вељковић, Симоновић, Аћимовић 1, Раковић, Кнежевић. Тренер: Никола Јерковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 10, Поповић 5, Хелић 19, Миленковић 8, Кецман 3, Миловиц 3, Росић (либеро), Брђовић, Стијепић 1, Лукић 4, Чанак, Пушић. Тренер: Бранко Ковачевић.

Повезане вести

Leave a Comment