Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Poverenje u mladi tim

Ceo tim na konferenciji za medije

U sredu, 06.10.2010 godine na Malom Kalemegdanu, održana je promocija Košarkaškog kluba Crvena zvezda za sezonu 2010/2011.

Generalni menadžer Mirko Pavlović izneo je očekivanja za predstojeću sezonu:
Vreme je da Zvezda počne da igra dobru košarku, a jedini put do tog cilja je temeljan rad. Svesni smo da će u predstojećoj sezoni biti iskušenja i poraza, svesni smo i da navijači žele pobede, ali od njih tražimo strpljenje. Želimo da se naši momci maksimalno angažovano odnose prema obavezama, da se bore na terenu, a mogu da kažem da su izuzetno dobro radili na pripremama. Sada je potrebno da taj rad prenesu na parket „Pionira“. Verujemo u ovaj tim, uradili smo dobar skauting svih igrača koji su dovedeni“.

Realno, Jadranska liga će ove sezone biti među najjačima u Evropi. U njoj su tri evroligaša i tri kluba koja su igrala kvalifikacije za Evroligu. Takođe, izuzetno je jaka konkurencija u sredini tabele, mislim na klubove poput Zadra, Zagreba,Cedevite, Igokee. Cilj nam je da izborimo opstanak u NLB ligi, a našu šansu tražićemo u „Pioniru“. Počela je prodaja sezonskih karata, nadam se maksimalnoj podršci navijača. Žeimo da sačuvamo okosnicu tima za sledeću sezonu. Nažalost, poslednjih godina dobili smo taj imidž kluba za sledeću sezonu, nestrpljenje navijača je veliko i opravdano, ali verujem da ćemo borbenošću i zalaganjem dobiti poverenje publike.

Prisutnima se obratio i glavni trener Mihailo Uvalin:

„Od medija i navijača očekujemo podršku i strpljenje. Put koji smo odabrali je bio jedini ispravan, sve ostalo je bilo nemoguće. U Zvezdi se poslednjih godina mnogo toga probalo, vršeni su raznorazni eksperimenti, a sami znate kako se sve to završilo. Ako su navijači imali strpljenja za to, verujem da će imati i za nas. Najlakše je kupovati igrače i potom praviti rezultat ili ne. Mi smo spremni da damo maksimum i želimo dostojno da reprezentujemo Zvezdu“.

Treneru Uvalinu će pomoćnici biti nekadašnji igrač crveno- belih Velibor Radović i Srdjan Flajs. O kondiciji igrača će se brinuti iskusni stručnjak Petronije Zimonjić.

Spisak igrača za sezonu 2010/2011:

4 Aleksandar Cvetković
5 Luka Drča
6 Džamar Jang
9 Uroš Mirković
10 Nemanja Arnautović
11 Lazar Radosavljević
12 Darko Balaban
13 Stefan Jelovac
14 Dušan Katnić
16 Nemanja Nedović
18 Strahinja Milošević
19 Uroš Nikolić
29 Ivan Marinković
33 Boris Bakić

Treba pomenuti da je u timu i Strahinja Dragićević koji se uspešno oporavlja od povrede.

Crvena zvezda prvu utakmicu igra u subotu 09.10.2010 godine, protiv češke ekipe Nymburk.

Повезане вести