Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Двоструки тријумф црвено-белих у дербију

Млађе категорије Црвене звезде Телеком овог викенда однеле су двоструку победу у дуелу са вечитим ривалом Партизаном. Јуниори и кадети црвено-белих убедљиво су савладали своје вршњаке у оба меча.

Звездини кадети тријумфовали су резултатом 87:73 (22:16, 28:16, 20:22, 17:19). Изабраници тренера Александра Глишића одиграли су изванредно у првом полувремену, убацили су чак 50 поена и стекли чак 18 поена предности. Ова разлика им је омогућила да у других 20 минута играју знатно мирније и рутински дођу до важне победе. Алекса Раданов био је најефикаснији са 20 поена, а Матеја Радовић и Иван Ћоровић су убацили по 17 поена. На табели Супер лиге кадета Звезда заузима друго место, одмах иза Мега Лекса са скором 6-1.

По сличној матрици у дербији су славили и јуниори. Фантастичном игром у нападу и одбрани Звездини јуниори обезбедили су тријумф Партизан са 82:60 (24:16, 29:13, 17:17, 12:14). Црвено-бели су блистали у првом полувремену када се посебно истакао Александар Аранитовић. Звезда је играла веома агресивно у одбрани, постигла је доста лаких поена из контри а на то се надовезао и веома добар шут са дистанце па су на велики одмор изабраници Слободана Клипе отишли са 23 поена вишка. И у наставку је Звезда играла изванредно у одбрани, а црно-бели ниједног тренутка нису успели да угрозе Звездину предност. Најефикаснији у победничком тиму био је Аранитовић са 20 поена, Кенић је постигао 13, а двоцифрен кошгетерски учинак имао је и Раданов са 10 поена.

Треба истаћи да је једини непоражени тим јуниорске Супер лиге управо Звезда са скором 10-0.

Повезане вести

Leave a Comment