Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Влада Кузмановић преузима место директора репрезентације Србије

Члан последње шампионске генерације КК Црвена звезде, Владимир Кузмановић, према сазнањима Спорт клуба, биће ускоро промовисан у новог директора кошаркашке репрезентације Србије.

Кузмановић је за Црвену звезду наступао у сезони 1997/98, када је освојена шампионска титула, док је у Европи забележен пласман у финале Купа Радивоја Кораћа. За тим са Малог Калемегдана одиграо је 54 утакмице у свим такмичењима и постигао 502 поена. У каријери је наступао још и за ОКК Београд, БФЦ из Беочина, Беобанку, подгоричку Будућност са којом је освојио две титуле првака Југославије и један Куп, затим је играо за Шарлроа, Аполон из Патре, румунски Асесофт са којим је освојио две титуле и Челенџ куп 2005.

Влада је иначе стручни консултант за кошарку у редакцији Спорт клуба, а на месту директора кошаркашке репрезентације Србије замениће Драгана Тарлаћа, који се повукао са те функције. Некадашњи ас ће на овој позицији бити задужен за координацију између Кошаркашког савеза и свих мушких селекција, за припрему екипа за велика такмичења, организацију стручних штабова и избор тренера. У савезу ће се на тај начин наћи још један некадашњи члан црвено-белих, јер поред Кузмановића функцију потпредседника КСС-а обавља Игор Ракочевић, док је Небојша Илић тим менаџер националног тима.

Повезане вести

Leave a Comment