Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Владица Поповић прославио 80. рођендан

Мало је људи који се могу похвалити да су готово цео свој живот провели у Црвеној звезди. Један од њих је Владица Поповић, који је јуче напунио 80 година.

У Звездином ресторану на западној трибини стадиона „Рајко Митић“, одржан је коктел поводом овог веома лепог дана за легенду нашег клуба. Владица Поповић је прошао омладинску школу Црвене звезде, и за наш клуб је наступао читавих 12 година, и за то време је освојио четири титуле и три Купа. Одиграо је 491 утакмицу за Црвену звезду, што га чини фудбалером који се налази на 7. месту вечне листе црвено-белих.

Владици Поповићу је у своје, и у име ветерана клуба, рођендан честитао Драган Џајић.

Владицу познајем од 1963. године, и није постојала година, месец нити дан да у њему нисте могли да препознате човека који је својим ентузијазмом и својим понашањем давао пример свима нама који смо у то време били млађи. Мени је био капитен, и ја са великим задовољством желим да му честитам рођендан, да му пожелим много здравља. Он је човек који је остварен у сваком погледу. Владице, ја ти у своје име, у име ветерана, и навијача честитам рођендан и желим да још дуго будеш са нама.

Највећи успех у својој тренерској каријери, Владица је постигао 1991. године, када је са својом Црвеном звездом постао првак света. Он се захвалио свима који су дошли и увеличали његов 80. рођендан.

Драги Звездаши, легенде, пријатељи, имао сам ту срећу да будем у вољеном клубу од своје 15. године, и за то време упознам толико људи и стекнем толико пријатеља. Црвеној звезди дугујем све. Сећам се једног тренутка у мојој каријери када ми је Драган Џајић рекао „Владице, пратићу те докле год буде било потребе и могућности“. Поносан сам што имам овакву породицу, и поносан сам што се дошли овде да на овај начин обележимо овај дан. Мислим да ћу имати још мало снаге да допринсем Црвеној звезди, као што сам радио целог живота – рекао је Поповић присутнима.

У име првотимаца и стручног штаба, Поповићу је дрес са бројем „80“ уручио капитен Црвене звезде, Предраг Рајковић, који му је том приликом пожелео пуно здравља и све најлепше. Присутни су били и Владимир Петровић Пижон, Зоран Филиповић, као и још многе легенде нашег клуба.

Повезане вести

Leave a Comment