Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Копривица: Инђија нам лежи

Црвена звезда се налази надомак пласмана у полуфинале плеј-офа Винер Штетише лиге. Нашим одбојкашима недостаје још једна победа против Инђије да би то и остварили, а прилику да заврше посао имаће већ у четвртак, 19. марта.

Црвено-бели су у првом мечу у београдским „Шумицама“ славили са 3:1, по сетовима 25:11, 22:25, 25:13, 25:19, за 88 минута игре.

Изабраници Драгана Кобиљског су били изузетно расположени, па је чак пет играча забележило двоцифрен учинак. Коректор Александар Гмитровић је био најефикаснији са 19 поена. Тандем примача сервиса Филип Стоиловић (18) и Лазар Копривица (10) су одлично одрадили свој део посла, а блокери Александар Околић (15) и Вук Милутиновић (11) су доминирали на мрежи. У тиму Инђије се истакао коректор Угљеша Пешут са 17 освојених поена.

Примач сервиса Лазар Копривица очекује да црвено-бели већ у Инђији реше четвртфиналну серију против Инђије у своју корист.

То ће нам бити четврти меч ове сезоне против Инђије. Мислим да смо у све три утакмице релативно лако долазили до победе. Играмо против екипе која нам „лежи“. Сигурно је да неће бити лако у Инђији. Много боље играју на свом паркету и пред својом публиком. Немају шта да изгубе. Ми смо фаворити и морамо да оправдамо ту улогу. Надам се да ћемо у томе и успети. Потом ћемо имати три-четири недеље да се спремамо за полуфинале плеј офа, највероватније против Војводине – рекао је Копривица.

Због обавеза кадетске репрезентације Србије, следи пауза у плеј-офу Винер Штетише лиге од скоро месец дана.

Никад се не зна како таква пауза може да утиче на форму екипе. Мислим да се тренутно налазимо у доброј форми, што смо показали на претходним утакмицама. Пауза јесте дуга, али ћемо је искористити на најбољи начин, да се што боље припремимо за одлучујуће дуеле – закључио је Копривица.

Црвено-бели ће бити ослабљени за либера Предрага Јевтића који је добио незгодан ударац у првом мечу четвртфинала плеј офа. Проблем са повредом је имао и Борис Мартиновић који се вратио у погон, али још увек није потпуно фит.

Реванш утакмица четвртфинала плеј офа између Инђије и Црвене звезде на програму је у четвртак, 19. марта од 18 часова у Хали спортова у Инђији. Меч ће судити Мирко Јанковић и Анђелко Поповић. Екипа која прва стигне до две победе у серији пласираће се у полуфинале плеј-офа Винер Штетише лиге.

Повезане вести

Leave a Comment