Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

НАЈАВА: Црвена звезда Телеком – Барселона

Ново коло Евролиге је пред Црвеном звездом. Следећи противник црвено-белих је славни шпански клуб, Барселона. Клуб из Каталоније и ове сезоне има највеће амбиције у Евролиги, односно жељу да се докопа Ф4. Са скором 7-3 заузимају друго место. У наредне 4 утакмице имају три гостовања, а прва станица им је Београд.

Након слабијег отварања ТОП16 фазе и скора 1-2. остварили су 6 победа, и изгубили су само једну утакмицу. Као и Реал Мадрид у периоду око Нове године, ни Блауграна није играла добро. У 8 утакмица, изгубили су чак 5, што је за стандарде Барселоне пуно, да би после Звезде заређали са тријумфима и за сада имају 11-3 након те утакмице.

Почетком фебруара на терен се вратио и Хуан Карлос Наваро, који у некој редукованој минутажи, показује сав свој квалитет. Шут га поготово служи у Евролигашким утакмицама ТОП16 фазе које је одиграо. За Навара је такође симтоматично да је играо просечно више минута на eвролигашким гостовањима (22 минута), него у својој хали ове сезоне (19 минута).

Читавим током ТОП16 фазе, Барселона није била добра на гостовањима. Утакмица против Панатинаикоса је била прва победа на гостовањима ТОП16 фазе ове сезоне. Изгубили су од Реала, Макабија и Албе. На гостовањима у овом делу такмичења постизали су просечно 73 поена уз доста скромне проценте: 49,3% за два поена и 28,4% за три поена. Пред ову утакмицу са Црвеном звездом, Барселона је шутирала тројке 11/19 против Фуенлабраде, на свом паркету.

У последњих 6 утакмица, Барселона се налази у одличној форми. Остварили су 5 победа у 6 утакмица. Од тих 5 победа, једна је као што је малопре поменуто у Атини против славног ПАОа. Тај пораз је иначе био симтоматично на гостовању против Гран Канарије.

Пасквал одлично користи дубину клупе које има и у последње време ретко који играч прелази неку инутажу од 20 минута, сем ако је то преко потребно. Једини играч који се ту истиче и штрчи јесте Џастин Долман. У протеклом периоду, нису му биле стране утакмице у којима је играо и преко 30 минута. То донекле и чуди, јер Пасквал на клупи има играче н апозицији крилног центра попут Маћеја Лампеа и Бокија Нахбара. Долман је и играч који се налази и у вероватно у најбољој форми, уз Анту Томића који је био МВП прошлог кола у Евролиги.

Више о самим индивидуалним квалитетима можете прочитати у најави прве утакмице.

Као и у првој утакмици. Шанса Црвене звезде је офанзиван скок. Барселона и даље мучи муку са грађењем свог обруча, и дозвољава противницима просечно двоцифрен број скокова, испод свог коша – 102 скока у 10 утакмица (43 скока на 4 гостујуће). То је ствар на коју крилни играчи Звезде могу обратити пажњу. Вишак у тим ситуацијама може поготово правити играч на којем је Наваро. Још једна ствар која донекле боде очи јесу 52 изгубљене лопте на гостовањима. Својом агресивношћу, бековска линија Црвене звезде сигурно може направити велике проблеме плејмејкерима Барселоне, пре свега Марселињу, јер је Саторански изузетно сигуран играч са лоптом у рукама, пре свега због снаге коју поседује, која не дозвољава противничким бековима да лако дођу до лопте.

Утакмица ће бити одиграна у четвртак 19.03.2015. са почетком у 19:15, а пренос ће бити омогућен на каналима Спортклуба.

Најаву су писали наши другари са братског сајта! СВИ ЗАЈЕДНО ДО ПОБЕДЕ!

Повезане вести

3 comments

losmi мар 19, 2015 at 19:32

To je bilo to, sada mozemo da se namazemo vazelinom da nas manje boli… RADONJICU ODLAZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
losmi мар 19, 2015 at 19:26

Mitrovic, dno dna… Sramota….

Reply
losmi мар 19, 2015 at 18:25

Radonjicu mars iz Zvezde, smradino……

Reply

Leave a Comment