Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Лавовска борба Звезде, доминација Бобија, али пораз у последњем минуту

Црвена звезда је поражена од Барселоне у неизвесној завршници утакмице 11.кола ТОП 16 фазе Евролиге, резултатом 77:73.

У првој четвртини, Звезда је прва припретила гостима, стекла малу предности, али су гости успели веома брзо да преокрену и дођу до 15:12. Ипак, Тејић је у последњој секунди погодио тројку, за 15:15, након веома чврсте игре. У другом делу игре, Барселона је била много бољи тим. Имали су Шпанци и +11, али је Звезда смогла снаге да се бољом игром у финишу полувремена врати у меч и смањи на 32:37, а тим резултатом је завршен први део игре. Бобан Марјановић је био више него доминантан, али није имао подршку какву је морао имати.

Трећа четвртина била је сјајна! Звезда је играла фантастично, дуго су гости имали свега седам постигнутих поена, а Звезда решетала њихов кош, за максималних +6 у тим тренуцима. Боби је остварио дабл-дабл већ на половини овог дела игре. Ипак, до истека 30. минута, искусни играчи гостију смањили су на кош заостатка. У последњем периоду до изражаја је дошло искуство Барселоне и њених играча. Преокренули су гости, Наваро погодио прву тројку, тек из осмог покушаја, али се сјајном завршницом преко Марјановића, тројком Калинића и поенима Блажича након претрпљеног фаула у контри Звезда вратила. Да је лопта прошла кроз обруч, а Словенац имао додатно бацање… Међутим, након 67:68, Томић закуцава, Звезда пропушта неколико прилика да изједначи, а Калинић онда на осам секунди до истека напада гостију, а 20 до краја меча фаулира Навара, беспотребно, а овај погађа једно бацање. Гости хватају лопту, Наваро је поново фаулиран, погодио је оба пута и на +6 више није било наде… Блажич је потом погодио две тројке, Звезда правила фаулове, али се није није могло даље од тесног пораза на крају – 73:77.

Звезда је показала да може да игра и против највећих!

11. коло Евролиге

Црвена звезда Телеком – Барселона 73:77 (15:15, 17:22, 18:11, 23:29)

IMG_3540

Хала: Комбанк арена

Гледалаца 19 281

Судије: Вијатор, Коромилас, Халико

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 4п (2/5 за два), 7ас, 3ск, Ребић, Дангубић 8п, 2ск, Митровић 4п (2/7 за два), 2ас, 2изгл, Блажич 10п (2/3 за три), Калинић 10п (2/4 за три, 2/5 за два), 5ск, 3изгл, Марјановић 23п (10/17 за два, 3/7 за два), 11ск, 5ас, индекс 35, Каплановић, Тејић 3, Џенкинс 7, Јовић 4п, 3ск, 3ас, Цирбес. Тренер: Радоњић

Барселона: Долман 7, Хезоња, Уертас 10, Наваро 12, Саторански 11, Плајс 2, Томас 10, Олесон 9, Џексон, Лампе 2, Нахбар 6, Томић 8. Тренер: Пасквал

ТОК МЕЧА

4/4 (23:29)

У последњем периоду, кренуло је Бобијевим поенима, за +4 (52:48), али су гости везали четири поена и изједначили. Боби је потом закуцао за ново вођство Звезде, које је могло бити и убедљивије, али је пропуштено неколико прилика. Гости су после дуже времена поново повели, али је Јовић изједначио. Звезда, тачније, Калинић (2/5) и Марјановић (2/6), шутирали су слободна бацања 4/11. Гости су ухватили 15 лопти више за 35 минута (40:25), а имали су чак 15 скокова у нападу.

Преко Долмана, дошли су до +3 након много времена, на половини четврте четвртине. Након тајм-аута, Наваро је погодио прву тројку из осмог покушаја, за 56:62. Гости су отишли и на +8, али је Дангубић погодио тројку и смањио разлику, али је након сумњивог прекршаја над Наваром овај погодио два слободна бацања. На другој страни је узвратио незаустављиви Марјановић, који је погодио уз фаул, за -4 (62:66). Након тога, Барселона је погодила за два, а Блажич изгубио лопту. Ипак, није се дао наш тим, Калинић је погодио тројку, да би након тога Блажич у контри био фаулиран, али лопта није хтела кроз обруч. Ипак, погодио је два бацања, за 67:68!

Томић је након тајм-аута закуцао за 67:70, на уласку у последњи минут утакмице. Звезда је имала два напада да изједначи, потом је Калинић на -3 и осам секунди до краја Барсиног напада, а 20 до краја утакмице фаулирао Навара, који погађа једно бацање. Међутим, након другог, гости хватају лопту у нападу и Наваро поново долази на линију пенала и погађа за +6.

Блажич је потом погодио за три поена, на нешто више од девет секунди до краја. Доелман је фаулиран, погодио је два пенала, а Блажич поново погодио за три поена, за -2 (73:75).

3/4 (18:11)

Барса је након два офанзивна скока прва погодила у другом делу, а Звезда тек након нешто више од два минута игре у трећем периоду, преко Митровића, а потом и преко Бобија, који је у претходном нападу асистирао. Барса није погодила кош нашег тима више од три минута, а то је прекинуо Томас, новим поенима. Међутим, своје прве поене вечерас, и то пет заредом, постигао је Џенкинс, а Звезда изједначила.

Након тога, Олесон је погодио за три поена, па се отишло на минут одмора. Вратио му је истом мером Калинић, да би након поена Вилијамса Звезда поново повела (46:44). Боби је стигао до дабл-дабла (16 поена, 10 скокова) у тим тренуцима. Калинић је погодио и два пенала и донео црвено-белима +4, након дуго времена. Јовић је у контри донео +6, а Пасквал тражио минут одмора.

На крају трећег периода, у којем је Барселона постигла само 11 поена, Звезда води 50:48. Марјановић за три четвртине 16 поена, 10 скокова, 4 асистенције, индекс 27.

2/4 (17:22)

Гости су преко Нахбара и Уертаса направили +5 први пут од почетка, меча, на старту друге четвртине, а Џенкинс је смањио поенима из продора. Ипак, у наредна два напада, Лампе и Олесон погађају за нову серију гостију 5:0 (укупно 10:2 у другом периоду) и максималних +8 (25:17). Радоњић је након тога затражио минут одмора. Серију је прекинуо Дангубић. Олесон погађа још једном, за +9. Боби је смањио на 21:28, али су гости наставили да одржавају предност од девет поена, да би Томић донео и +11. Уследила је серија Звезде 5:0, преко Дангубића и Марјановић, па је Пасквал одмах затражио минут одмора.

Међутим, ни то није много помогло Шпанцима! Калинић је сјајно пробио након удвајања Марјановића и погодио из тешке ситуације, уз фаул (не и додатно бацање), па је Звезда поново ухватила прикључак. Серију 7:0 прекинули су гости, поенима Саторанског. При резултату 30:34, гости су ухватили две лопте у нападу, а Нахбар је након тога погодио тројку за свој тим. Наш тим је смањио на 32:37, а Блажич до краја промашио тројки из угла за кош заостатка. На полувремену: Звезда – Барса 32:37.

IMG_3713

1/4 (15:15)

Први напад на мечу имао је наш тим, а прве поене постигао Лука Митровић, на пас Марјановића. Узвратио је Наваро, тројком из врло тешке позиције. Уследила су и два коша уз фаул Марјановића. Први пут није погодио додатно бацање, други пут јесте, за +5 (7:2)! Гости су потом везали четири поена, али је њихову серију прекинуо Блажич, поенима за 9:6. Звезда је јако добро играла у фази одбране, а након две ситуације у којима су судије поступиле по различитом критеријуму, а у којима је био Лука Митровић, досуђена је техничка грешка, после које су гости изједначили. Боби је наставио да погађа, а поред тога је оптеретио Томића, који је добио два пенала. Веома чврсто се играло од самог почетка утакмице, практично поен за поен, а прва већа предност гостију била је 15:12. Боби је изазвао и два фаула другог центра гостију, Плајса, али је промашио и четири слободна бацања. На крају прве четвртине на семафору је стајало 15:15, након што је Тејић погодио тројку уз звук сирене.

Боби 8 поена, 2 скока, Тејић 3 поена, Калинић 3 скока.

———————————————————————————-

Кошаркаши Црвене звезде вечерас играју меч 11. кола ТОП 16 фазе Евролиге против Барселоне, екипе која је у првом дуелу ова два тима била успешнија у Шпанији. Наш тим жели победу којом би задржао шансе за пласман међу осам најбољих екипа у Европи. Звезда има две везане победе у Евролиги, а Барселона након стартних 1-2 има скор 6-1.

Очекује нас спектакл у пуној Арени, против једног од најбољих екипа Европе.

 

IMG_3413

 

IMG_3456

IMG_3439

IMG_3436

Повезане вести

14 comments

Red мар 20, 2015 at 00:19

Mogli da dobijemo Navara i ostale ali nismo. Očekivao sam neizvesnu utakmicu. Možda smo malo lošije odigrali.

Reply
neco-peco мар 19, 2015 at 21:11

ja ne mogu vjerovati, niti shvatiti zasto je ovaj covjek trener zvezde! Zasto niko ne prica niti analizira naseg trenera! Njegove izmjene, Tejic u zadnjoj 4 , licne, bonus, on aplaudira! Mi se nemamo ni cemu nadati ove godine, NICEMU! Za 2 godine sa njim niti jednu bitnu utakmicu nismo dobili koja nam je trebala! Tako ce i biti od sada! I to svi vide osim Covica i placenih novinara koji pisu gluposti poput Radonjizma itd! A da ne kazem da ove sad utakmice u aba ligi umjesto da odmara igrace a razigrava klince on ide po svaku cijenu da dobije mrtvu igokeu! Strasno

Reply
ds мар 19, 2015 at 21:08

Ja ne znam stvarno kakvu to modernu kosarku igra Zvezda ? Ja osim tranzicije neki atraktivan potez nisam video. Kakva je to igra kada svaki pozicioni napad se svodi na bacanje lopte Marijanovicu da on zida. Nikakvu lepotu ja tu ne vidim. Morao sam kopirati ovaj kom cisto da ne pisem isto i mucim se ahaha i da dodam jos opet lose izdanje Delija,cuj opet takvi su stalno

Reply
losmi мар 19, 2015 at 21:17

Zbog Radonje nista ni od ove sezone…. Covek je amater ali totalni.. Zadnju cetvrtinu pocinju Tejic i Cirbes… Dva igraca koja u minuti prave bar po 1-u licnu, i tako posle par minuta mi van bonusa… A oni ne znaju da omase slobodnjak…Nemamo 4-ku, koja je u savremenoj kosarci najbitniji sraf posle jedinice ili pleja… Ali nas trener kaze da nama 4-ka ne treba… Onog trenutka kada je to rekao trebalo ga je otpustiti… Publika je takodje katastrofa… Nema ni navijanja ni organizacije… Trebalo bi da Delije bojkotuju i Euroligu poput ABA lige… Jer je bez njih na utakmicama ABA lige atmosfera fenomenalna… Decica i lepsi pol prave bolju atmosferu od ovih „delija“ veceras…

Reply
pera мар 19, 2015 at 21:07

Radonja je izgubio utakmicu igrajući po šablonu i ne primećujući da na klupi ima igrače koji mogu držati ritam. Držiš Dangubića na klupi veći deo drugog poluvremena a on jedini pogadja iz šuta pa dva pleja na terenu Wilijams i Jović u isto vreme da bi zabili na Marjanovića. Ruku na srce Španci su celu utakmicu imali sudije na svojoj strani. Pomeranja Tomića u bloku su cirkus pa on se postavljao kao rampa na kapici uvek praveći faul jer se non stop u tom bloku pomerao što je protivno pravilima. Ovaj tim Barselone je morao većeras pasti u Areni jer nije bolji. Ne igraju finansije košarku. Jednostavno Radonjić mora da nauči da koristi igrače kad treba da ih koristi mislim da se zaboravlja jer igrač koji presedi celo poluvreme ne može nezagrejan da odigra kako treba svoje parče kad se on njega seti. Sa ovom ekipom koja je sada na okupu malo pametniji trener bi igrao u završnici Evrolige. Pitanje je da li ikad u istoriji možemo sakupiti ovako dobar tim. Ne okrenemo li se igri celog tima u napadu a ne zabijanju na Bobana imaćemo problem sa debelim jer on zna da iskoristi sve protivnikove mane. Ova Barsa je bila zrela večeras ali trener nije znao da je dobije.

Reply
josif мар 19, 2015 at 22:04

Stoji sve sto si rekao brate ali kad bi Radonjic sve to znao,kad bi Zirbes i Tejic bili na nivou Dolmena i Satoranskog,kad bi Blazic bio Navaro mi bismo bili Barselona a oni Zvezda.Sve u svemu parirali smo dobro ali imamo jos puno toga da ucimo kako bi dobili ovako prekaljenog protivnika.Pozz.MKD

Reply
neshha мар 20, 2015 at 01:03

Konacno neki razuman i realan komentar a ne samo pljuvacina!!!Momci su bili odlicni,jednostavno Barsa je gigant i uz ovoliku pomoc sudija,taman koliko im je trebalo,bilo je gotovo nemoguce dobiti!Svi kukaju na igru preko Bobija ali covek je to maksimalno iskoristio.Nekima je izgleda jedino to bitno,kririka i kad joj nije tu mesto.

Reply
Djole-Jagodina мар 19, 2015 at 21:06

Opet neizvesna zavrsnica i poraz,opet neizvesan kraj sezone i nista,opet radonja trener i opet i opet i ko nas j… kad smo budale!!!!

Reply
Marko мар 19, 2015 at 21:03

Kako nikada ne znamo reagovati u zavrsnicama Boze sacuvaj.Velika Barsa te price,kvalitetniji itd istina je sve to ali opet je ovo utakmica gdje placamo svoje greske.Ne mogu reci da se igraci ne trude ali ima tu nedostataka koji nas od pocetka prate kako dole neko rece nesigurni Viljams od kojeg zavisimo dosta do neznanja Raodnje a kapitena komentarisati ne treba zaista ne mogu da shvatim igru Mitrovica evo i u ovim poslednjim sekundama mi opet nista u napadu i primamo lak kos i ode razlika

Reply
Mississauga мар 19, 2015 at 20:56

Radonja , ako BOGA znas , odlazi vise !
Imas li bre „obraza“ covece ?
Ne pamtim da smo ikada imali NE talentovanijeg trenera !

Reply
Djole-Jagodina мар 19, 2015 at 20:54

Radonja!!!!!!

Reply
Djole-Jagodina мар 19, 2015 at 21:08

Zasta sad minus pa radonja je nas covek—-za propadanje!!!!

Reply
cz мар 19, 2015 at 20:49

Mi cetvorke nemamo,to od pocetka pricam trebace nam trebace i nista.Tejic neiskusan a ovaj Mitrovic bruka kako momak igra od utakmice sa Galatom u prvoj fazi i u kupu sa Megom on nista odigrao nije.Nije da sam ocekivao pobjedu,previse smo mi euforicni da bi Barsu pobjedili nama trebaju svi odlicno odigrati sto nije moguce.Ni navijaci ne blistaju a ni Vilijams koji je jako nesiguran igrac u jednoj utakmici ce pogoditi 4,5 trojki na sledece cetiri nista.

Reply
losmi мар 19, 2015 at 20:05

Sramota me je koliko smo jadni i bedni…. Nemamo pojma, dve ciste… Kapiten je totalni diletant a trener jos veci kada kaze da nam ne treba 4-ka… Ta njegova nestrucnost ce nas kostati svega ove sezone.. Nista necemo osvojiti, necemo ni igrati sledece sezone evroligu…. Nazalost, zbog jednog totalnog pacera u svom poslu, propasce nam sve….

Reply

Leave a Comment