Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши у полуфиналу плеј-офа

Одбојкаши Црвене звезде изборили су пласман у полуфинале плеј-офа, пошто су и у другом мечу, после доста узбуђења, савладали екипу Инђије. Водили су изабраници Драгана Кобиљског 2:0, али је тријумф уследио тек након велике борбе у чудном четвртом сету.

Почетак меча протекао је у сигурној игри гостију из Београда. Сјајно је функционисао напад црвено-белих, пре свега кроз средину, где су блистали Околић и Милутиновић, па је почетна предност од 8:3, константно расла до коначних „плус десет” (25:15).

Успели су Инђијци да успоставе равнотежу у другом периоду. Београђани су и даље били добри у нападу, али је домаћин узвраћао истом мером, па се до средине сета играло поен за поен.

После 21:21, Звезда је серијом од 3:0 стигла до три сет лопте, од којих је искоришћена друга. Имали су црвено-бели предност и већином трећег периода и великих „плус пет” у финишу (22:17).

Ипак, предвођени Угљешом Пешутом, домаћи су серијом од 4:0 најпре стигли на поен заостатка, да би у наставку, после 21:23 начинили тотални преокрет и вратили драму у овај меч.

Након што су чудесним серијама поена, гости стигли до изједначења средином четвртог сета на 16:16, у завршници су стекли и четири поена предности, што су заправо биле и четири везане меч лопте (24:20).

Онда су поклонили грешкама два поена, домаћин је пришао на поен заостатка, да би након другог тајм-аута Драгана Кобиљског, Звезда добила један дуг поен, а самим тим и меч, са 3:1.

Највише поена у нашој екипи освојили су Александар Гмитровић и Филип Стоиловић, по 13, а одличну партију пружио је блокерски тандем Александар Околић и Вук Милутиновић са 11, односно 10 освојених поена. Код гостију се истакао Угљеша Пешут са 19 поена.

Одбојкаши Црвене звезде су славили и у првом мечу у Београду са 3:1, по сетовима 25:11, 22:25, 25:13, 25:19, па су са 2:0 у четвртфиналној серији савладали Инђију.

У полуфиналу плеј-офа Винер Штедише лиге црвено-беле очекује дуел са новосадском Војводином која је у четвртфиналу са две максималне победе савладала екипу Спартака из Љига.

Инђија – Црвена звезда 1:3 (15:25, 22:25, 26:24, 23:25)

Дворана: СХ „Инђија”. Гледалаца: 300. Судије: Мирко Јанковић (Ниш) и Анђелко Поповић (Сремски Карловци). Трајање меча: 117 минута. Резултат у серији: 0:2.
ИНЂИЈА: Шкрбић 10, Црњански 7, Вујовић 4, Пешут 19, А. Грковић 3, Елезовић, Перишић (либеро), Јањушевић 3, Чоловић, Обрадовић, У. Грковић, Ћаћић. Тренер: Владимир Шаренац.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 11, Стоиловић 13, Гмитровић 13, Копривица 4, Милутиновић 10, Буцуљевић 1, Јевтић (либеро), Кецман 1, Благојевић 5, Стефановић, Нејић, Мартиновић. Тренер: Драган Кобиљски.

Повезане вести

Leave a Comment