Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Лука и Јака: Скок у одбрани пресудио

У драматичном мечу 11.кола Топ16 фазе Евролиге, кошаркаши Барселоне славили су против Црвене звезде 77-73, пред 19.821 гледалаца. Звезда је имала шансу да победи, пружила одличну партију и велику борбу, али играчи су сложни да је Барселона победила на искуство.

Капитен Лука Митровић је истакао да је пресудио скок у одбрани и да је размишљање о Топ8 и даље исто.

– Утакмицу смо одиграли доста квалитетно с обзиром на противника и његов квалитет. Било је много сегмената с којима можемо да будемо задовољни, али је можда пресудио скок у одбрани. Узели су нам превише скокова у нападу. Када браните 20 секунди, а они вам узму скок у нападу, њима расте поуздање, а лоше утиче на вас. Били смо близу, велика је школа играти против оваквог противника, рекао је Митровић агенцији Бета после меча.

Лука је додао да екипа исто размишља о Топ8 и даље.

Размишљања о четвртфиналу су нам била иста и пре Топ 16 и сада, и на 1/7 и на 3/7. Са те стране нисмо имали притисак. Сад можемо потпуно да се фокусирамо на плеј-оф. Наравно, у преостала три меча ћемо ићи на победу, јер није исто да ли ћемо завршити са три победе или пет или шест.

jaka blazicЈака Блажич је са две везане тројке у последњим секундама одржавао наду за прекрет и велику победу.

– Било је добрих ствари вечерас, на томе морамо да градимо будућност. Сад почиње најбитнији део сезоне. Имамо три утакмице да стекнемо још веће евролигашко искуство, а онда да поново изборимо Евролигу следеће године.

Повезане вести

Leave a Comment