Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели дочекују Спартак у последњем колу

Рукометаши Црвене звезде ће утакмицом против Спартак Војпута окончати такмичење у Супер лиги Србије ове сезоне, бар што се тиче првог дела. Меч 18. кола на програму је у суботу 21. марта у Спортско-рекреативном центру “Шумице“ са почетком од 18 часова и 30 минута.

Утакмица против лидера на табели за изабранике тренера Ненада Перуничића нема такмичарски значај, јер ће тим наставити такмичење у плеј-ауту, а Спартак Војпуту би победа значила само за освајање првог места у лигашком делу, јер су одавно обезбедили пласман у плеј-оф.

Црвено-бели су у серији од две победе, а у прошлом колу забележили су најубедљивији тријумф у сезони са 20 голова разлике (42:22) против Колубаре у Лазаревцу праћени великом подршком са трибина. Стратег београдског клуба је одмарао најискусније играче, а млађи су одлично искористили шансу, па се нешто слично очекује и у предстојећем дуелу против Суботичана. Биће то прилика за Николу Милошевића, Младена Шотића, Александра Драгутиновића, Дејана Бабића и Марка Поповића да и против лидера на табели покажу своје голгетерске способности, које су у пуном сјају демонстрирали на претходном мечу. Ту је још младих играча који чекају своју шансу, па ће Вујовић, Гачевић, Леовац, Антељ и Милутиновић настојати да своју минутажу максимално искористе.

vvv

Црвено-белима Спартак не лежи ове сезоне, јер су већ два пута поражени. У првом делу сезоне Суботичани су славили на домаћем терену у оквиру деветог кола са 29:23, а недавно на истом терену и у првој утакмици четвртфинала Купа Србије са 26:20. Звезда је прошле сезоне ремизирала у Суботици (24:24), а у Београду славила са убедљивих 30:21.

Противник београдског тима важи за веома чврсту екипу. У последњем одмеравању снага у Купу блистали су убојити стрелац Бојан Жупањац и голман Радуле Радуловић, али опасност вреба буквално са сваке позиције, јер је Спартак одлично скоцкан тим, где подједнако важне улоге имају и Дистол, Бојановић, Калтак, Ракоција, Кнежевић, Ђекић, Ковачевић, Чупић, Јелић, Лојаничић…

Овај меч биће одлична провера за Звезду пред реванш четвртфинала Купа Србије са истим ривалом и прилика да се види колико су се црвено-бели поправили у односу на последњи сусрет против Спартака.

                                      Црвена звезда – Спартак Војпут

                                           18. коло Супер лиге Србије

                                                Субота, 21. март 2015.

                                   СРЦ Шумице – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment