Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаФудбал

„Фудбал за пријатељство“ – по трећи пут

Компанија Гаспром, званични партнер УЕФА Лиге шампиона, лансирала је данас трећу сезону Међународног дечијег друштвено одговорног пројекта Гаспром “Фудбал за пријатељство”. Дана 25. априла 20145. све земље учеснице прославиће Међународни дан фудбала и пријатељства.

Међународни турнир у уличном фудбалу и трећи међународни дечији “Фудбал за пријатељство” форум одржаће се у Берлину од 04. до 07. јуна 2015. После одржавања форума сви учесници присуствоваће финалу УЕФА Лиге шампиона на Олимпијском стадиону у Берлину.

Од актуелне треће сезоне, пројекат “Фудбал за пријатељство” значајно се шири. По први пут пројекат дочекује младе фудбалере из Азије, а укупни број земаља учесница се повећава са 16 на 24: Аустрија, Белорусија, Белгија, Бугарска, Кина, Хрватска, Чешка Република, Француска, Јапан, Немачка, Мађарска, Италија, Казахстан, Холандија, Пољска, Русија, Србија, Словачка Република, Словенија, Шпанија, Швајцарска, Турска, Украјина, и Велика Британија.

– У складу са осталим друштвено одговорним иницијативама наше компаније, пројекат “Фудбал за пријатељство” жели да допринесе хармоничном развоју младих нараштаја. Желимо да подржимо дечије интересовање за здравији начин живота и њихове жеље ка постизању резултата заједничким трудом. Пројекат се заснива на идеји пријатељства и поштовања за друге културе. Ове једноставне и основне вредности дефинишу добробит целокупног друштва. Због тога за нас је пројекат “Фудбал за пријатељство” први допринос ка бољој будућности – изјавио је председник Управног одбора компаније Газпром, Алексеј Милер.

Амбасадор овог пројекта и ове године биће Франц Бекенбауер.

– Изузетно ми је драго да је пројекат “Фудбал за пријатељство” ове године изашао из оквира Европе, тиме што су Кина, Јапан и Казахстан сврстане међу земље учеснице. Ово је доказ да универзалне људске вредности немају границе и да су веома важне за сваког од нас. Дечаци и девојчице, који су учествовали на првом и другом форуму “Фудбал за пријатељство”, постали су део духа заједничког поштовања и стасали су у амбасадоре идеја једнакости и здравог начина живота. Радост у њиховим очима говори више него саме речи. Уверен сам да ће млади спортисти који учествују у овом пројекту учинити све што је до њих да овај свет постане боље место за живот ‒ изјавио је Франц Бекенбауер.

 

Повезане вести

Leave a Comment