Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Најава: Црвена звезда – Напредак

Фудбалери Црвене звезде у оквиру 10.кола Јелен Суперлиге дочекују Напредак из Крушевца. Звезда жели наставак добре серије, а меч почиње од 18 часова на стадиону „Рајко Митић“.

Црвено-бели су у одличној серији, Лука Јовић је постигао два гола, а оно што радује највише јесте да је Црвена звезда у три меча постигла 9 голова, трећину од укупног броја голова за целу јесен! Примљена су три гола, од тога два у Јагодини. Војводина и Спартак нису имали толико прилика да угрозе гол Рајковића, колико су имали Раднички и Јагодина. Ближимо се већ средини пролећног дела првенства и првој паузи. Управо, у Крушевцу, црвено-бели су прекинули низ од 4 победе на старту првенства. Сада је време да се против Крушевљана упише четврта пролећна победа и мирно оде на паузу.

Напредак се налази два бода од места које води у Прву Лигу Србије. Освојио је 20 бодова наспрам 18 бодова колико има Раднички из Ниша. У пролећном делу је забележио једну минималну победу (Раднички КГ) и реми у прошлом колу против Младости из Лучана под Багдалом (1:1), док је на гостовањима забележио два минимална пораза – Напредак и Офк Београд. У зимском прелазном року су променили неколико стандардних играча. Од битних појединаца у клубу су остали Трујић, Н’Диаје, Фримпонг, Димитров и капитен Пауновић, а већу минутажу је добио Стеван Луковић. У Крушевац су између осталих стигли нападачи Ивичић (Рудеж) и Лемајић (Инђија), штопер Радовић из Спартака, дефанзивци Радуловић из Морнара из Бара и Вучетић (Адана). Крушевац су напустили Мићић (Лирс), Цветковић (Црвена звезда), МБођ (Црвена звезда, вратио се са позајмице), Томић (Фљамуртари), Божовић (Ал-Шолах), Говедарица (Иртиш Павлодар, вратио се са позајмице) и Лазић (Радник Сурдулица). Нови тренер је Славко Матић, бивши фудбалер Чуакричког, Офк Београда, Спартака из Москве и ЦСКА из Софије, а тренерску каријеру је градио и упијао од Боре Милутиновића у катарском Ал Алију из Дохе.

ЦЗ Н Н

Маракана :                  21  15  6 0    62:13

Крушевац :                  19    10 7 2    27:18

Укупно :                       40   25 13 2  89:31

* пет утакмица је одиграно у Купу

Први међусобни дуел је одигран 1951. године и славила је Црвена звезда 1:0, у години када је славила и прву титулу у историји. Напредак је остварио прву победу у међусобним дуелима у сезони 1988/89, 1:0 а другу и последњу до сада 15 година касније, 2:1. Последњи првенствени дуел је одигран 16.септембра 2014. године у Крушевцу, у 5.колу текућег шампионата и завршен је резултатом 0:0.

На „Маракани“ последњи дуел је одигран 8.марта 2014. године и Црвена звезда је славила 4:1. Напредак је тада предводио Ненад Лалатовић, а Крушевљани су повели голом Димитрова. Звезда је изједначила преко Сава Павићевића у 45.минуту, коме је то био првенац у црвено-белом дресу. У другом полувремену, Звезда је преко Дауде преломила меч, а коначан резултат поставио је Милош Нинковић са беле тачке. У односу на тај меч, Напредак су напустила седморица играча из прве поставе, а тандем Бојић-Миросављевић је прешао у Чукарички те зиме.

Најубедљивија победа Црвене звезде је 9:1, 9.јуна 2000. године. Лео Леринц и Бранко Јелић су по два пута тресли мрежу, а по једном су стрелци били Пјановић, Аћимовић, Друлић, Лалатовић и Мирковић.

Од заједничких играча издвајамо Драгишу Бинића, Владимира Дурковића, Ненада Сакића, Ивана Гвозденовића, Николу Микића, Бојана Миладиновића, Огњена Врањеша, Славка Перовића и Сашу Стаменковића. Огњен Оља Петровић, голман Црвене звезде је рођени Крушевљанин и прошао је омладинску школу Напретка, али никад није играо за први тим. Данас су у тиму Црвене звезде Ненад Гаврић и Милош Цветковић, изданак Звездине школе, а други изданак Звездине школе Стеван Луковић је у Напретку.

Матић је изјавио на конференцији за медије да је Црвена звезда апсолутни фаворит, али да је циљ његове екипе да се надиграва.

У прва четири пролећна кола Звезда је показала сав свој потенцијал. Одличан тим, са одличним појединцима и одличним младим тренером. Сигурно је да су фаворити. Наш циљ је да се представимо у што бољем светлу и да се надигравамо. То је треће гостовање па можда буде и „трећа срећа“. Надамо се да ћемо се вратити са позитивним резултатом.

Ненад Лалатовић је изјавио да је Напредак неугодан противник, али да Звезда иде само на победу.

Напредак је јако неугодан противник, и могу слободно рећи да позиција на табели није реална слика њхове снаге и њиховог квалитета. Бил су бољи и против ОФК Београда и против Младости из Лучана, али нису успели да победе. Треба обратити пажњу на Трујића, Ибру, Димитрова, то су све сјајни играчи који имају феноменалне физичке способности. На средини терена играју агресивно. То је тим који свакоме може да направи проблем, али ми играмо на нашој Маракани, и апсолутно верујем у моје играче. Атмосфера је феноменална и добро су тренирали. Даћемо све од себе да против Напретка одиграмо боље него што смо играли претходне утакмице и да забележимо нова три бода. 

Повратак Лазовића

Дарко Лазовић је дуел у Суботици пропустио због вируса, али је према речима тренера Лалатовића спреман за меч са Напретком. Током недеље мањих проблема су имали Ристић и Стојановић, али су и они потпуно фит за меч. Лалатовић једино неће моћи да рачуна на МБођа, који има проблем са петом, као и на дуже повређене Петковића и Луковића.

Директан пренос меча је на каналу Прва. А ми верујемо да ће пуна Маракана прославити нову победу и бити ближа циљу.

СВИ НА МАРАКАНУ!

Црвена звезда – Напредак, 21.март 2015 18.00h, Јелен Суперлига 2014/15 20.коло, стадион : „Рајко Митић“, Београд.

#27

Повезане вести

Leave a Comment