Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Лазовић донео, Рајковић сачувао победу Звезде!

Теже него што се очекивало, уз нешто слабију игру него у претходним утакмицама, Црвена звезда је савладала Напредак, пред 12 640 гледалаца, на стадиону „Рајко Митић“ и забележила четврту узастопну победу у пролећном делу сезоне. Једини гол постигао је Дарко Лазовић у 35. минуту. Крушевљани су могли да изједначе резултат, али је Рајковић у другом делу меча два пута спасио Звезду.

Наш тим ће „преноћити“ на другом месту на табели са једним бодом заостатка у односу на Партизан, који има меч мање и сутра ће у госте Чукаричком.

20. коло Јелен Супер лиге

Црвена звездаНапредак 1:0 (1:0)

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца: 12 640

Стрелац: Лазовић у 35. минуту

Жути картони: Стојановић, Анђелковић, Ристић (Звезда), Лемајић, Урошевић (Напредак) 

Судије: Брдар, Павловић, Димитријевић, Миловановић; Додатне судије: Вујовић, Николић

Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Лазић, Анђелковић, Лазовић (Орландић), Ристић, Стојановић (Босанчић), Катаи (Ковачевић), Паркер, Јовић. Тренер: Лалатовић

Напредак: Поповић, Радуловић, Урошевић, Пауновић, Фримпонг, Луковић, Гобељић (Ђоковић), Ндиаје (Бајић), Димитров (Лемајић), Вучетић, Трујић. Тренер: Обрадовић

У првих 45 минута на тренутке смо видели монотону игру оба тима, али је утисак да је Црвена звезда била бољи ривал. Неколико одличних акција по левом боку, преко Анђелковића, па затим и на десном, преко Цветковића и Лазовића нису уродиле плодом, а прилике су пропуштали Паркер (два пута) и Лука Јовић. Све до 35. минута није било гола…А онда је Звезда заслужено повела.

Након дуге акције Звезде, пре свега Катаија, који је кренуо практично од свог гола и кроз пасове са саиграчима дошао на десну страну, до Цветковића и Лазовића, наши играчи су изборили корнер. Извео га је Ристић, након гужве у казненом простору, Лазић је дошао до лопте, несебично је кратко оставио Лазовићу, који је рутински погодио доњи десни угао Поповићевог гола. Звезда је на тај начин крунисала бољу игру и заслужено повела.

Што се гостију тиче, покушао је Трујић врло добро, али је Рајковић, који је у првом делу сезоне одбранио пенал против Напретка, био одличан. Након тога, млади голман је дриблао на 15-ак метара од свог гола, али на срећу без последица.

Кошаркаши Црвене звезде, Блажич, Митровић, Јовић, Ребић и Каплановић били су на Маракани од почетка меча.

kkk

У другом полувремену видели смо много живљу утакмицу, али је бољи тим био Напредак. Гости су у два наврата могли да шокирају нешто више од 12 000 гледалаца, али је Рајковић спасио Звезду. Прво је Димитров имао прилику да у ситуацији „један на један“ изједначи, да би двадесетак минута касније покушао Пауновић, са неких двадесет метара, али је Рајковић изванредном парадом спречио изједначење. Звезда није успевала да дође до своје игре, Јовић и Паркер су били потпуно одсечени, као и Катаи, који је уступио место Ковачевићу средином другог дела. Босанчић је сјајно шутирао из слободног ударца из велике даљине и то је било то када су у питању Звездине шансе у других 45 минута. Тек након истека регуларних 45, у надокнади, Орландић је на пас Паркера могао да реши све дилеме и постигне свој првенац, али је, као у Суботици, шутирао у ноге противничког голмана.

На крају, погодак Лазовића испоставио се као једини на мечу и довољан за нова Звездина три бода.

Почетком другог полувремена виђена је и лепа кореографија „Делија“ на северној трибини.

ТОК МЕЧА

Прво полувреме:

3′ Сјајан пас Стојановића у простор за Паркера, који вара једног играча Напретка и шутира, али голман гостију брани. Добра акција два играча.

9′ Леп потез Јовића, али рашчишћава одбрана гостију. 

12′ Велика прилика за Трујића, али одлична реакција Рајковића, а Цветковић избацује лопту у корнер.

15′ Одлични потези Саше Стојановића, након акције Анђелковића, али само корнер.

16′ Сјајна акција Паркера и одлична реакција Јовића, који је пустио лопту коју је тамнопути нападач гурнуо напред, како би се избегао офсајд, а потоњи је прешао још два играча, да би Поповић опет добро интервенисао.

17′ Ударац из даљине Гобељића, али поред гола, без веће опасности.

Рајковић је неколико пута у првој половини првог полувремена излазио да интервенише испред свог шеснаестерца.

21′ Одлична акција Ристић – Анђелковић, центаршут нашег бека за Луку Јовића, који из тешке ситуације шутира левом ногом преко гола са 7-8 метара.

24′ Паркер је на пас Анђелковића у простор добро прошао, центрирао ка Лазовићу, али је лопта прелетела нашег крилног играча.

31′ Фантастичан пас Стојановића за Лазовића, који није успео да примири лопту. Још један одличан потез искусног везисте, који показује да је право појачање овог пролећа.

35′ ГООООООООООЛ! Након дуге акције Звезде, пре свега Катаија, Цветковића и Лазовића, наши играчи су изборили корнер. Извео га је Ристић, након гужве у казненом простору, Лазић је дошао до лопте, несебично је кратко оставио Лазовићу, који је рутински погодио доњи десни угао Поповићевог гола. Звезда је крунисала бољу игру и заслужено повела.

’43 Дриблинг Рајковића испред свог гола, али без последица.

До краја није било већих узбуђења, па је полувреме завршено резултатом 1:0.

Друго полувреме:

Кореографија на северној трибини са транспарентом „Све бих дао ја за гол“, на слици је „чикица“ са семафора. Почело је друго полувреме.

46′ Већ на старту другог дела добра ситуација пред голом гостију, Паркер је био у прилици, али је изблокиран.

Од старта другог дела, на загревању су Ковачевић, Орландић и Босанчић.

51′ Жути картон за Анђелковића, након закаснелог старта. Пет минута касније и Ристић је записан, након што је прекинуо контру гостију.

57′ Покушај гостију, ударац главом Трујића, али право у Рајковића.

58′ Прва измена на мечу, у редовима гостију, Бајић мења Ндијаеја.

59′ Рајковић је спасио Звезду! Лоша реакција одбране црвено-белих, стопостотна шанса за Димитрова, који не успева да и у другом узастопном мечу на Маракани постигне гол. Рајковића је фантастично интервенисао! Могао је Димитров да проигра Трујића, са којим је сам ишао на усамљеног голмана, али се све добро завршило по Звезду.

61′ Одмах након тога реаговао је Лалатовић и у игру увео Ковачевића. Место му је уступио Катаи.

63′ Све живља утакмица! Добра акција Паркера и Јовића, али без опасности по Поповића на крају. Након тога Ђоковић мења Гобељића.

66′ Неколико покушаја гостију је изблокирано.

72′ Босанчић мења Стојановића, а код гостију Лемајић Димитрова.

78′ Босанчић одлично шутира из слободног ударца са 25 метара, али голман добро интервенише.

82′ Умало изједначење! Сјајан ударац Пауновића са преко 20 метара, али Рајковић сјајном парадом успева да сачува свој тим. 

83′ Орландић је заменио Лазовића, а Урошевић добио жути картон у екипи Напретка.

Управо је корпулентни нападач могао да реши све дилеме, али је голман гостију био успешнији у том дуелу.

У финишу није било узбуђења, па је након три минута надокнаде, Брдар одсвирао крај утакмице.

Нова, битна победа  Звезде.

Повезане вести

5 comments

Djole-Jagodina мар 21, 2015 at 23:01

Napredak nam je ocitao lekciju iz modernog shvatanja i igranja fudbala.Lazovic najgori a dade gol i sad treba da zmurimo i cutimo.On nikada nece biti igrac.Ostali igraju bez zara a imamo najbolje igrace u ligi.Sramota je sta se radiu Zvezdi.

Reply
РУК мар 21, 2015 at 22:33

Иста прича као и у јесењем делу, после 4 кола следи посустајање. Најгори играч на терену је дао гол, Паркера треба да науче шта је офсајд, Јовић онако глават, гузат и спор нема шта да тражи у озбиљном фудбалу, од клинаца једино Рајковић и Ристић су потенцијал, остало туга.

Reply
dejo мар 21, 2015 at 21:57

Gledao sam utakmicu na TV i mislim da imamo potencijala da igramo mnogo bolje!

Reply
Vopi мар 21, 2015 at 21:46

I ja am bio na stadionu večeras. Nisam dugo bio i dođem onako pun entuzijazma očekujući ne posebno dopadljiv fudbal ali ipak fudbal. Kad ono ne tuga, ne loše nego beda od fudbala koji igra naš tim. Da se razumemo nemamo mi loše igrače nego katastrofu na klupi. Pa taj čovek ne zna gde udara. Jović na krilu, Katai nedefinisano mesto, linije daleko jedna od druge u jedno momentu sam brojao igrače jer sam imo utisak da imamo igrača manje. Parker centralno a Jović levo pa veću budalaštiu još ne videh. Preselo mi što odoh da gledam utakmicu. Ma ne pada mi na pamet da više idem dok ne vidim normalnog trenera na klupi, a sezonsku nisam lud da više obnavljam. Odo ja da dam podršku košarkašima jer zaslužuju 5 punih hala na svakom meču.

Reply
dusan мар 21, 2015 at 20:45

sad sam se vratio sa stadiona. ovo je UZAS. potpuna nemoc kao da smo igrali sa bajernom. ne mozemo da drzimo loptu 15 sekundi. ovaj deb*l na klupi ne razume da 4-3-3 ne moze da se igra. izmene katastrofalne. lazovic potpuno izgubljen i neupotrebljiv, luka jovic nema sta da trazi na levoj strani. parkeru treba posebna lopta. TUGA. TUGA.

Reply

Leave a Comment