Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Плеј-оф АБА лиге: Звезда – Партизан за Евролигу!

Црвена звезда је сјајно одрадила свој посао у регуларном делу АБА лиге. Остварене су 24 победе, уз два безболна пораза, прво место обезбеђено давно пре краја сезоне, а последњи тријумф у низу забележен је против МЗТ-а данас у подне.

У полуфиналу ће играти против Партизана!

То је расплет након последња два овосезонска меча у АБА лиги, Солнок – Цедевита и Будућност – Партизан!

У Мађарској је на почетку повео Солнок 10:7, а у Морачи бољи почетак Будућности, која води 9:4. Ипак, до краја прве деонице, преокренули су гости на оба терена и дошли до +7, односно +8.

До полувремена, Цедевита је дошла до +14, а Партизан води са 44:43.

Солнок је успео да се приближи и смањи на четири поена заостатка, али је Цедевита серијом тројки успела да повећа предност, довољно да слави победу.

У Подгорици је у финишу виђена права драма. Партизан је водио 79:72, а онда је уследила силовита серија домаћих 13:0, којом су преломили меч и дошли до друге позиције и двомеча против Цедевите у полуфиналу плеј-офа.

Повезане вести

14 comments

Jessie Pinkman мар 24, 2015 at 07:12

Ako se ne uzme ABA liga i prvenstvo, ocekujem ostavke i Radonjica i Covica!!!!

Reply
josif мар 24, 2015 at 10:45

Slazem se brate.Ako osvojimo ABA ligu ispunicemo glavni cilj a titula u domacem sampionatu ce doci sama po sebi jercemo odigrati rasterecenije zbog ispunjenog cilja plasman u EL dok ce zagrebcani biti u rasulu zbog druge godine uzastopnog odsustcva od EL.Pozz.MKD

Reply
Mississauga мар 24, 2015 at 03:51

Igraci moraju dati 200% od sebe ,posto na klupi imamo propalog trenera. I ako uspemo , to ce biti samo zasluga igraca !

Reply
Zokinho мар 23, 2015 at 20:44

nego, na glavnoj stranici, gde je slika djenke, pise Charles Jackins? Zar nije Jenkins…ili se tripujem..

Reply
Zvezdas S мар 23, 2015 at 19:23

Evidentno je da Partizan kao tim raste mnogo su dobri ,na savakoj poziciji imaju zaista odlicne igrace sa odlicnim zamenama ,…Ovo je prilika da im se oduzimo za predhodne sezone,aRadonjic ,da dokaze da nije gubitnik.

Reply
otpisani101 мар 23, 2015 at 17:23

citam ove komentare i??? gde vam je poklonici radonjizma optimizam???…bice tesko,a zvezda oborila sve rekorde aba lige…e to je radonjizam ,kada i najveci ljubitelji radonjizma plase se partizana…sve vreme vam govorimo da je radonjic luzer,eeeee daj boze da me demantuje…jer sa ovim rezultatima u aba ligi.realno treba da prekazimo partizan ali posto je kod nas radonjizam,naravno da ce biti tesko…da nije na delu radonjizam,drugi trener bi ovakav partizan lagano dobio…

Reply
josif мар 23, 2015 at 11:06

Bice veoooooma tesko.Imamo kvalitetniji tim to stoji,ali veciti derbi nije uvek dobijap kvalitetniji vec pametniji a nekad i sretniji tim.Videcemo dali smo kroz igranje EL sazreli kao tim,dali ce konacno Vilijams i Dzenkins preuzeti stvar u svoje ruke i uraditi ono za sta su placeni t.j da donesu prevagu na terenu i sutevima resiti dvoboj a ne da se kriju po terenu i da Kalinic i Mitrovic zavrsavaju napade kao do sada kad je vruce.Nebih da komentarisem Partizan,o njima se sve zna,na nama je da pokazemo mozemo li konacno ispasti pobednici ili ostacemo pokojnici.Pozz.MKD

Reply
marko мар 23, 2015 at 00:04

Ne svidja mi se ovaj rasplet nikako! :/
Derbi je to… Mozemo da ih pocistimo sa 3:0, ali isto tako ne bi bilo cudno da i oni nas pociste sa 3:0! Nije to onaj partizan sa pocetka sezone! :/
jbm. li ga… Kako god, MORAMO u FINALE, ako zelimo u EL! :/

Reply
Iznogud мар 22, 2015 at 21:50

Voleo bi vise da smo sa njima igrali u finalu, jer ovako se igra za EL, ali ako smo jaci, onda je ovo prilika da to i dokazemo. Valjda ce konacno Mitrovic da dodje do pehara koji nazalost kapiteni pre njega nisu uspeli da podignu

Reply
mikena мар 22, 2015 at 21:26

U potpunosti se slažem sa prvim komentarom,moramo odigrati najbolje sto mozemo,jer su nam njihove metode poznate.Analizirati do najsitnijih detalja sve,kvalitetniji smo puno,oni jesu dobri ali sada ih moramo napokon gurnuti u kanal.
Valjda smo naucili greske prethodnih sezona,mada mislim da ce suđenje biti potpuno drugacije u odnosu na nasu ligu.
Bude li gmaz poceo da luduje,iskljucice ga,sigurno.
Zato na sve moramo biti spremni,na sve i pobeda je nasa.

Reply
pera мар 22, 2015 at 21:18

Momci rekoše za ovo smo se spremali cele sezone. Ok ako je tako od ovog trenutka treba debelo odgledati više puta ovu utakmicu i maksimalno pripremiti tim za utakmice sa debelim. Neverovatno je koliko je miran bio na utakmici sa Budućnošću jer je i on svestan da mora da stavi sve na zadnju kartu jer da je igrao sa njima u polufinalu izgubio bi sigurno. Utakmica sa njima će biti kao ruski rulet. Biće svega i to treba pripremiti u ekipi jer takvu utakmicu ove sezone nisu igrali. Imaju dva igrača koje moramo zaustaviti Milosavljević i Pavlović s tim što mislim da kad se Pavlović pritisne da pravi greške i nije u funkciji tima. Šaban ako pogodi prvu trojku onda mora da ima igrača uz sebe ako ne onda je nebitan. Nadam se da Boban neće puštati Milutinova kao u poslednjem derbiju da mu kupi lopte pod košem. Mora se odigrati najbolja odbrana u sezoni i dobiti utakmicu iz tranzicije gde smo najbolji ove godine . Zaigramo li na kartu samo guranje lopti pod koš Bobanu eto naših muka. Radonja mora dobro da prostudira vodjenje utakmica u plej ofu prošle godine od strane debelog jer on to uvek radi na isti način i nema ustupanja ni trenutka. Ovo će biti vodjenje košarkaškog rata jer će debeli upravo to nametnuti jer zna da nema kvalitet da dobije.

Reply
Aca nis мар 23, 2015 at 01:13

Pogresan ti je komentar jer da je Partizan dobio bio bi drugi i igrao bi sa prednoscu domaceg terena protiv Cedevite. Cedevita kad je dobila bila je automatski treca. Partizan je veceras morao da igra na zadnju kartu jer Cedevita im je zicer bila, ovako sa nama koji smo favoriti i igramo dosta bolje, uigraniji smo, imamo vise vrhuskih duela sa vrhunskim ekipama ove sezone. Ne znam sto je bio miran, mislim da je bio vrlo nezadovoljan njihovom igrom i Pavlovicem koji se nije stavio u funkciju tima. Ovo je nas ispit zrelosti, ovde pokazujemo od kakvog smo materijala, deo smo pokazali u kupu, sada je vaznije. Rastemo kao tim, treba nam evroliga kao hleb i moramo da damo sve od sebe i da udjemo u finale. Bolji smo, moramo to da pokazemo na terenu. Ako budemo imali pristup kao do sada na utakmicama onda nema zime, u suprotnom bice svasta. Neka im je sa srecom, hrabro i pogledace nas Bog pa da i osvojimo jednom tu Aba ligu.

Reply
pera мар 23, 2015 at 16:30

Aco cenim tvoje mišljenje i drago mi je što si komentarisao. U kombinaciji da igramo protiv ovakve Budućnosti koja je popunjena konačno kako treba i ima Rejnoldsa koga realno malo ko može u ovom trenutku u ABA ligi da svede na manje od 20 koša na utakmici mislim da je po nas možda lakša kombinacija da igramo i taj derbi sa debelim nego da sa tvrdom ekipom iz Podgorice bijemo rat. Ako su igrači samo konstatovali da su se za ovo spremali onda očekujem najozbiljnije utakmice ove sezone. Ako me nešto plaši to je priča da kad igramo meljemo protivnika kad nam ne ide onda Radonja širi ruke a mora da bude obrnuto kad ne ide trener je glavni na terenu i postavlja napade. Zato apelujem da se dobro prostudira baš ova utakmica grobara jer su oni pali u poslednjoj četvrtini inače su vodili ceo meč. Ima tu stvari koje verovatno ne bi išle isto protiv nas. Oni će igrati sve utakmice sa zonom dakle ako smo se spremali onda zona ne bi trebala da je problem a pokazala je i utrla put Budućnost razbijanjem zone kao kroz sir. Nemaju kapacitet da vihornu dvoojku poput Jake zaustave ali se za uan men tajm mora izabrati pravo vreme. Mislim da ne mogu ni Dangubića da pokrivaju u napadu ali zato moramo da suzimo zonu i napravimo manje prostora oko Bobana za njihov ulaz koji stalno forsiraju. Pavlović kada se pritisne iz navike iz NBA igra sam da se dokaže i to je jače od njega on jednostavno tada zaboravlja na tim igra za sebe. Pridošli plej je još neuigran i on je izgubio utakmicu u Podgorici ali debeli će to da skreše. Mislim da je njime hteo da dobije Blesingejma iz prošle sezone ali i pored kvaliteta igrača potrebno je vreme da se uigra i reflektuje na terenu. U pravu si imamo ove godine i bolji tim i više iskustva u njemu ali mi se čini da treba upozoriti da će oni pokušati da kvalitet sklone sa strane da naprave utakmice u kojima se debeli najbolje snalazi biće frke biće igre na više od faula i provociranja da sudije sude u njihovu koristi. Uostalom on protiv nas uvek tako igra. Treba biti miran i zato kažem treba gledati više puta sa ekipom prošlogodišnje finale plej ofa jer se uvek na greškama uči. Imamo tim koji sada mora da pokaže da je pravi. Ne sumnjam samo želim da imamo normalan dan i da nas sudije ne kradu. Ostalo je na momcima da dobiju te tri utakmice.

Reply
Aca Nis мар 25, 2015 at 03:24

Da, u pravu si sve sto si napisao uglavnom. Oni su se fantasticno pripremili za taj mec i odigrali su odlicno takticki. Zaustavili su Macvana, sto mi nikad nismo, odigrali napad na zonu kao da nije bila i pik sa Planinicem odlican, a bio bi bolji da je davao slobodna bacanja. Njihov novi igrac nije plej, on je bek suter, nije los, takav treba i nama jer ni mi nemamo pouzdanog sutera. Mogli bi i mi nesto da naucimo iz te utakmice, pogotovo odbrana na Macvanu i napad na zonu 1-3-1. Jos jednom ponavljam, ovo nam je ispit zrelosti, nama ne bi bilo lakse ni protiv Buducnosti, bilo bi isto, ako ne i teze, tako da ako imamo zrelost, srce, pobednicki mentalitet i smirenost dobicemo. Nasa prednost je i rok izmedju utakmica jer imamo duzu klupu. Svaku utakmicu odigrati kao da je zadnja, tako i shvatiti i dobijamo. Zelim momcima svu srecu, samo hrabro i sledece sezone da gledamo Evroligu.

Reply

Leave a Comment