Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Куп Србије: Црвено-бели јуре шест голова заостатка у реваншу четвртфинала

Рукометаши Црвене звезде покушаће да надокнаде заостатак од шест голова из прве утакмице против Спартак Војпута у реваншу четвртфинала националног Купа. Меч у Спортском центру “Шумице“ игра се у среду са почетком у 17 часова и 30 минута.

Минулог викенда Спартак је нанео Звезди трећи пораз у међусобним дуелима ове сезоне. Тренер Ненад Перуничић одмарао је најискусније играче и добро анализирао игру екипе која је први део Супер лиге завршила на лидерској позицији првенствене табеле. Игра у одбрани током већег дела утакмице није била на нивоу, а томе је допринео и црвени картон великог борца Немање Нешовановића у 27. минуту. Дејан Бабић и млади Спасоје Гачевић показали су да ће и у наставку сезоне бити врло битни шрафови београдског састава, а очекује се да поред њих против Спартака највећи терет изнесу Владимир Цупара, Виктор Матичић, Александар Драгутиновић, Младен Ивановић, Дарко Тодоровић, Младен Шотић, Немања Нешовановић и Никола Милошевић. Проблем је само што је разлика велика, али у суботњој утакмици црвено-бели су показали како се топи предност ривала. Имали су заостатак од осам голова у једном тренутку, да би касније пришли на само један гол разлике.

Испоставило се да је Спартак уз Металопластику једини клуб који Звезда није савладала у домаћем такмичењу ове сезоне. Суботичани су оба пута славили у Супер лиги са 29:23 на свом терену и 32:28 у Београду, док је у првој утакмици четвртфинала Купа било 26:20 за првопласирани тим домаћег шампионата.

Чврста игра у одбрани Спартака и голман Радуле Радуловић праве разлику и доносе превагу на њихову страну, а када се ту додају и бројни рукометаши који лако трче контранападе и постижу голове добија се екипа која је надмашилаи Металопластику и Југовић на табели Супер лиге. Бојан Жупањац је један од најбољих стрелаца лиге, а помоћ има практично са свих позиција, јер су Калтак, Ракоција, Јелић, Дистол, Чупић, Бојановић, Ковачевић и Ђекић увек спремни да затресу мрежу ривалима.

Звезда мора од старта да крене у топљење велике предности Суботичана, а да ли ће у томе успети сазнаћемо у среду у вечерњим часовима. Чуда се не догађају често, али су могућа. Црвено-бели су имали 180 минута неуспеха против овог ривала у сезони, а ваљда је време и за први тријумф. Реванш четвртфинала ће судити Марко Боричић и Дејан Марковић, док ће делегат бити Иван Мандић.

                                     Реванш четвртфинала Купа Србије

                                        Црвена звезда – Спартак Војпут

                                                 Среда, 25. март 2015.

                                    СРЦ Шумице – Београд, 17:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment