Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пирова победа црвено-белих

Рукометаши Црвене звезде савладали су Спартак Војпут у реваншу четвртфинала Купа Србије у Београду резултатом 26:23, али нису успели да се пласирају међу четири најбоља тима због пораза од шест голова разлике у првој утакмици.

Изабраници тренера Перуничића су од самог старта знали шта им је чинити, па су већ у седмом минуту повели са 4:1. Уследио је период слабије игре, што је лидер првог дела Супер лиге искористио и изједначио на 6:6 у 19. минуту. Звезда је поново ухватила залет и прво полувреме решила у своју корист са 12:8.

IMG_0207

Био је то одличан замах за других 30 минута. Четири гола предности давали су наду да би београдски састав могао да избаци Суботичане сличним развојем ситуације у наставку, али до тога није дошло. Спартак је већ у 38. минуту смањио на само гол заостатка (14:15), да би 13 минута пре краја, преко Дистола, Жупањца и Јелића, успео и да изједначи на 19:19. Било је јасно да ће црвено-белима само чудо помоћи да елиминишу овако квалитетан клуб, али се они нису предавали и на крају су славили са три гола разлике. Недовољно за пролаз, али бар довољно за први тријумф над неугодним Суботичанима у сезони.

IMG_0211

Најефикаснији на утакмици били су Младен Ивановић и Виктор Матичић са по седам погодака, док је Дарко Тодоровић мрежу погађао шест пута. У тиму Спартака истакли су се Бојан Жупањац са шест, Веселин Јелић са пет и Иван Дистол са четири гола.

IMG_9701

Црвена звезда – Спартак Војпут 26:23 (12:8)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 250. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 5 (4), Спартак Војпут 2 (2). Искључења: Црвена звезда 8, Спартак Војпут 12 минута.

Црвена звезда: Живојиновић (4 одбране), Поповић, Вујовић, Милошевић, Гачевић 2, Антељ, Тодоровић 6, Цупара (5 одбрана), Шотић, Нешовановић 1, Матичић 7 (4), Бабић 3, Ивановић 7, Леовац 1, Милутиновић.

Спартак Војпут: Вукославовић (1 одбрана, седмерац), Косовић, Ђекић 2, Кнежевић, Ковачевић 2 (1), Лојаничић, Бојановић 2, Јовановић 1, Радуловић, Дистол 4, Жупањац 6 (1), Јелић 5, Калтак 1, Ракоција, Чупић, Вуковић (6 одбрана).

Звезди остаје да се окрене такмичењу у плеј-ауту, где је очекује још 10 утакмица у наредна два месеца, а прва следећа је у Београду против Колубаре почетком априла.

Повезане вести

Leave a Comment