Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Председник правне комисије о Мијаиловићу

Председнмик правне комисије ФК Црвена звезда, као и председник надзорног одбора нашег клуба, Драган Милошевић, такође је дао изјаву односно правно појашњење у вези „случаја Мијаиловић“:

– Дисциплинска комисија ФСС је одбила да потврди одлуку клуба из разлога што изречена санкција, која је у оквиру дисциплинског правилника ФК Црвена звезда, није у складу са дисциплинским правилником ФСС, а то је само питање форме, не и суштине.  Тако, на пример, дисциплински правилник ФСС предлаже искључење, док према ФИФА препоруци и према обавезујућем (типском) уговору, раскид је санкција – рекао је Милошевић, и наставио:

– Дисциплински правилником ФСС је предвиђено да, уколико дисциплинска комисија ФСС не потврди одлуку клуба, та одлука и даље важи на нивоу клуба. Сходно томе, Никола Мијаиловић није играч Црвене звезде, нити га ФСС може вратити, што се види из изјаве председника дисциплинске комисије Жарка Стевановића. Истине ради, оно што ће бити спорно јесте да, уколико се Никола Мијаиловић обрати арбитражном суду ФСС, за наплату свих даљих потраживања до истека уговора који он има до јуна 2016. године – изјавио је Драган Милошевић.

Повезане вести

Leave a Comment