Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Звезда поражена у Загребу, Младост преломила меч у другој четвртини

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у последњем колу Триглав Регионалне лиге, група за шампиона и Ф4 на Јаруну у Загребу, од Младости 12:9 (2:3, 6:1,1:2, 3:3). Најефикаснији су били Страхиња Рашовић и Радомир Драшовић са 2 гола.

Црвено-бели су добро отворили меч, повели преко Драшовића, на истеку другом минута меча. Младост је узвратила преко Дује Живковића, а затим су погађали Његован, Иван Живковић и Страхиња Рашовић шест секунди пре краја првог периода за Звездино вођство 3:2. Међутим, у другом периоду тотални крах Звезде и голеада „Жабаца“. Младост је направилa капиталну серију 4:0, коју је започео Лончар, затим су погађали Букић, Башић и Вукичевић, накратко прекинуо Танкосић, да би Милаковић и Лончар новим голом за мање од минута донели Младости 6:1 у другом периоду, 8:4 на полувремену.

Трећи период није био ефикасан, по гол на обе стране, Башића и Драшовића, али Звезда је имала пет промашаја. У последњој четвртини трачак наде да се може до великог преокрета су донели головима Томашевић и Рацков, али су угасили Милаковић и Башић. Код резултата 9:7 за Младост, Црвена звезда је изгубила лопту у три везана напада, а у целој четвртини пет. Коначан резултат су поставили Страхиња Рашовић 22 секунде са играчем више и Букић из петерца три секунде пре краја утакмице.

Црвено-бели су имали чак 17 изгубљених лопти, уз проценат шута 33%, 8/24. Драксимовић је имао шест одбрана.

Црвена звезда је премијерно такмичење у Регионалној лиги завршила на 8.месту, последњем у групи за шампиона и Ф4. У четвртфиналу домаћег шампионата стартоваће са редним бројем 3, што значи да у евентуалним полуфиналним и финалним дуелима неће имати предност домаћег терена. Младост је победом оверила пласман на Ф4.

Младост – Црвена звезда 12:9 (2:3, 6:1, 1:2, 3:3)

Загреб. Базен: СРЦ „Младост“. Гледалаца:. Судије: Путниковић (Србија), Переш (Хрватска). Играч више: Младост 5(13), Црвена звезда 3(13). Петерци: Младост 1(1).

Младост: Павић, Букић 2, Милаковић 2, Лончар 2, Дашић, Д. Живковић 1, Цапан, Буха, Павичић, И.Живковић 1, Вукичевић 1, Башић 3, Марцелић, Лозина. Тренер: Хрвоје Хрестак

Црвена звезда: Драксимовић, С.Рашовић 2, Драшовић 2, Танкосић 1, Томашевић 1, Ешкерт, Шормаз, В.Рашовић, Ранђеловић, Његован 1, Рацков 1, Обрадовић, Тодоровски, Јовић. Тренер: Дејан Савић.

Повезане вести

Leave a Comment