Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеФудбал

Бор – Црвена звезда 0:4, Орландић пута 4

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали екипу ОФК Бор, резултатом 4:0. Распуцан је био Петар Орландић, који је постигао четири гола.

Стадион: „ОФК Бор“
Гледалца: 4.000
Судија: Денис Трајиловић (Зајечар)
Стрелци: Орландић у 9′, 20′, 42′ и 49′ за Црвену звезду.

ОФК Бор: Траиловић, Јанковић, Николић, Цокић, Стаменковић, Санојевић, Терзић, Крстић, Чауревић, Машић, Јовановић.

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Мбођ, Стефан Ђорђевић, Анђелковић Ц, Босанчић, Стојановић, Лазовић, Катаи, Гаврић и Орландић.
Резерве: Тркуља, Н. Цветковић, Бјеличић, Лазић, Туфегџић, Мијаиловић, Н. Јовановић.

Прво полувреме протекло је у знаку једног фудбалера – Петра Орландића. Црвена звезда је у великом делу имала потпуну контролу над игром, а за ефикасност се побринуо Звездин нападач. Већ у 9. минуту Црвена звезда је повела. Лазовић је урадио велики део посла проигравши Орландића који је спретно „боцнуо“ лопту испред голмана Бора, и на тај начин затресао мрежу. Осим неколико корнера није било много прилика, али наредну, у 20. минуту, када је Катаи одлично прошао по левој страни и послао веома употребљив центаршут по земљи, Орландић је искористио и повисио предност на 2:0.

Потом је домаћин имао најбољу прилику, када је погођена статива Кахримановог гола, а неколико минута касније и Орландић је шутирао левом ногом, и такође погодио оквир гола. Чак ни киша која је почела да пада и која је отежава развој игре, није сметала Орландићу да у финишу првог полувремена по трећи пут затресе мрежу. Поново је Дарко Лазовић био у улози асистента, а Орландић је овога пута главом био прецизан, и поставио коначан резултат првог полувремена.

Друго полувреме започео је састав: Кахриман, Мијаиловић, Н. Цветковић, Мбођ, Ђорђевић, Туфегџић, Босанчић, Н. Јовановић, Лазић, Гаврић и Орландић. Убрзо је и Кахриман своје место уступио Тркуљи, односно Босанчић Бјеличићу, тако да су заиграли и сви играчи са клупе. А почело је новим голом. Након прекршаја над Стефаном Ђорђевићем у казненом простору, досуђен је најстрожи ударац за Црвену звезду. Прецизан са беле тачке био је Орландић, који постиже свој четврти гол. Десет минута касније – још један пенал за Звезду, овога пута након фаула над другим беком, Марком Мијаиловићем. Мамаду Мбођ је наместио лопту, али није успео да постигне гол – шутирао је преко пречке.

Киша која је почела да пада средином првог полувремена, односно блато које је постајало све веће, у великој мери су отежавали игру, па је и темпо утакмице опадао како се ближио крај. До краја меча, осим покушаја Гаврића и Орландића, није било озбиљнијих прилика, па је утакмица завршена победом Црвене звезде од 4:0.

Повезане вести

Leave a Comment