Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти остварили прву првенствену победу

Шампиони Србије, рагбисти Црвене звезде, остварили су прву победу у првенству. Савладан је Раднички из Ниша 66:16 (20:10).

Нишлије су знатно поправиле утисак из претходне недеље с обзиром да су до самог финиша првог полувремена били потпуно равноправан ривал. Тек у последња два минута „црвено-бели“ су са два есеја стекли осетнију предност и практично преломили утакмицу (20:10). У наставку, шампион је играо полетно и на моменте атрактивно, па је тријумфом 66:16 остварио најубедљивији резултат у трећем колу. Најефикаснији је био капитен Војислав Дедић који је постигао три есеја и 6 голова. Разноврсност игре Звезде огледа се и у чињеници да су се још девет играча уписали у стрелце и то Денис Ченгај са два есеја, док су по један забележили Златан Садиковић, Младен Ранђић, Александар Радовановић, Миодраг Томић, Драган Васиљевић, Никола Ђурић, Милош Костадиновић и Петар Милановић, који је додао и један гол. У редовима гостију из Ниша најефикаснији је био Лазар Живковић, који је постигао по два есеја и гола, док је један есеј дело Александра Стојановића.

Партизан тренутно води са 6 бодова из три утакмице док га прате Дорћол и Раднички из Нове Пазове са 4. Црвена звезда има 2 бода, док су без бодова Ташмајдан Тигрови и Раднички из Ниша. Дорћол и Црвена звезда имају меч мање. Наредног викенда састају се Црвена звезда и Ташмајдан Тигрови. У четвртфиналу Купа Србије, Црвена звезда ће се састати у Врању са екипом Соко. Четвртфинални дуели су заказани за викенд 18./19.април.

Извор: Званични сајт рагби 13 лиге

Повезане вести

Leave a Comment