Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Митровић: Верујемо у успех

Капитен КК Црвена звезда Телеком, Лука Митровић у интервјуу за званични сајт АБА лиге рекао је да верује у успех на крају сезоне и да главне утакмице тек предстоје. Интервју вам преносимо у целости.

Црвена звезда Телеком је одиграла маестралну сезону и другу годину заредом завршила лигашки део АБА лиге на првом месту. Лука Митровић, капитен црвено-белих, говорио је за сајт АБА лиге о свему урађеном у претходних шест месеци, као и о плеј-офу који почиње врло ускоро.

Црвена звезда Телеком је завршила лигашки део сезоне убедљиво испред осталих екипа са скором 24-2. Да ли сте очекивали овакав резултат?

Наравно да смо сви презадовољни сезоном до сада. Мало ко је очекивао да ћемо имати само два пораза на крају лигашког дела, тако да имамо много разлога за оптимизам у наредном периоду.“

Колико је било битно то што је Црвена звезда Телеком одиграла целу сезону у истом саставу?

Рано смо комплетирали тим, тако да смо се врло брзо и уиграли. Већ после првих неколико кола… Сигурно да је то била значајна предност у односу на остале екипе које су мењале играче. Уосталом, резултати су били повољни, није било потребе за било каквим променама.“

Да ли бисте издвојили неки моменат из ове сезоне који вам је посебно остао у сећању?

Било их је доста. На пример меч у Подгорици је био сјајан, постигли смо победнички кош у последњим секундама и прекинули неугодну традицију коју је Звезда имала тамо. Такође, први дерби против Партизана пред нашим навијачима је такође био посебан… Али, главне ствари нас тек очекују, тако да се надам да су посебни тренуци тек пред нама.”

Црвена звезда Телеком је била најгледанији клуб на гостовањима у АБА лиги. Да ли је то због првог места на табели или због имена клуба?

Више пута сам наглашавао ове сезоне колико је лепо када одемо у Љубљану, Скопље, Лакташе и остале градове у региону, а тамо нас дочекају наши навијачи. То много говори о Црвеној звезди. Наши навијачи који живе у другим државама имају прилику да гледају свој клуб у АБА лиги, а чак сам могао да видим да су на гостовања одлазили и људи из Београда. Просто, сви они су жељни да гледају Звезду како игра добру кошарку.”

Очекују вас веома важни окршаји са Партизаном НИС у полуфиналу плеј-офа. Каква су ваша очекивања?

Кључни период у сезони. О значају је сувишно говорити. Партизан је саставио добар тим, игра све боље и сигурно да има своје амбиције. Ипак, ми као првопласирани тим у лиги, имамо право да верујемо у пролаз. И урадићемо све да стигнемо до финала.”

Повезане вести

Leave a Comment