Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Наиса преломила меч у другом полувремену

Рукометашице Црвене звезде поражене су у Београду против Наисе резултатом 22:37 у одложеној утакмици 16. кола Супер лиге Србије.

Црвено-беле су одиграле добро прво полувреме у коме су неколико пута имале предност, али су гошће у наставку стекле већу разлику, која је на крају достигла максималних 15 голова предности.

После почетног вођства Наисе од 2:0, црвено-беле су направиле серију од 3:0 головима Анђеле Гуџић, Јелене и Војиславе Ђорђевић. Расположена Анђела Гуџић је са још два гола уз помоћ Војиславе Ђорђевић одвела домаћи тим до +2 (6:4) у 11. минуту. Нишки састав је успео да преокрене на 9:7 за само три минута, али црвено-беле преко Војиславе Ђорђевић брзо стижу до изједначења. Равноправна борба се водила у наредним минутима, али је нешто касније затајила реализација домаћег тима, што је Наиса искористила и до полувремена стекла четири гола предности (16:12), погоцима некадашње рукометашице београдског клуба Анастазије Будаи-Ђоковић и голгетера Христине Недељковић. У екипи Црвене Звезде истакла се и Дарјана Вуклиш, која је имала велики број одбрана.

2

Искуство и квалитет четвртопласираног тима на табели дошли су до изражаја у другом делу игре, па је Наиса у 43. минуту стигла до двоцифрене предности (26:16). Христина Недељковић је поново била незаустављива, а Звезда је само пар пута успела да спусти заостатак на једноцифрен број голова. У финишу се у гостујућем саставу разиграла и Данијела Кричак, па је Наиса на крају славила убедљиву победу.

Најефикаснија у саставу Црвене звезде била је Војислава Ђорђевић са осам погодака, док је капитен тима Катарина Манчић пет пута затресла мрежу. У победничкој екипи издвојиле су се Анастазија Будаи-Ђоковић и Христина Недељковић са по осам постигнутих голова.

Црвена звезда – Наиса 22:37 (12:16)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 50. Судије: Ђорђе и Милош Јевтић. Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Наиса 2 (1). Искључења: Црвена звезда 10, Наиса 2 минута.

Црвена звезда: Манчић 5, Гуџић 3 (1), Ј. Ђорђевић 4, Ђокић, Анђелковић 2, В. Ђорђевић 8 (1), Лежаја, Михајловић, Сикимић, Сујић, Антонић, Карадиновић, Вуклиш.

Наиса: Качаревић, Николић, Вељковић 5, Марковић 1, Каралић, Пешић 1, Митровић 2, Будаи-Ђоковић 8 (1), Кричак 4, Недељковић 8, Петковић, Ј. Здравковић 1, Т. Здравковић 4, Петровић 2, Танасковић, Филиповић 1.

Црвено-беле су и даље без бодова ове сезоне. У следећем колу поново играју на домаћем терену, а противник је Раднички из Свилајнца.

Повезане вести

Leave a Comment