Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Црвено-бели против Колубаре стартују у плеј-ауту

Рукометаши Црвене звезде у петак од 19 часова у дворани Шумице играју меч 1. кола плеј-аута против лазаревачке Колубаре.

Црвено-бели стартују са првог места, јер су из првог дела Супер лиге пренели 15 бодова, три више од Рудара, а четири од Железничара, Планинке и Пожаревца. Податак да два клуба напуштају елиту на крају такмичења, а имајући у виду да је једно од та два места тренутно на само четири бода заостатка од београдског клуба, терају екипу Ненада Перуничића на максималну озбиљност и концентрацију пред почетак плеј-аута, иако су у предстојећем сусрету апсолутни фаворити. Звезда жели да што пре стекне велику бодовну залиху, јер у прва два меча игра на свом терену. Због тога се очекује да све расположиве снаге дају свој максимум, од голмана Владимира Цупаре, Милоша Живојиновића и Марка Антеља, преко убојитих стрелаца Виктора Матичића, Александра Драгутиновића, Дејана Бабића, Дарка Тодоровића и Младена Ивановића, специјалиста за одбрамбене задатке Немање Нешовановића и Срђана Милутиновића, до младих снага које предводе Младен Шотић, Никола Милошевић и Спасоје Гачевић.

IMG_0130

Ове сезоне Звезда је два пута убедљиво славила против Колубаре. У Београду је било 33:24, а недавно у Лазаревцу чак 42:22 у корист црвено-белих, који су имали одличну подршку праћену лепом кореографијом.

Звезда и Колубара су се пре неколико година бориле за титулу, али сада се ситуација окренула, јер су оба клуба имала великих финансијских проблема у претходном периоду, чије се последице још увек осећају. Лазаревчани ове сезоне нису освојили ни бод у елити, па ће врло тешко успети да изборе опстанак обзиром на скроман састав у коме се издвајају Милош Тривић, Илија Радојичић и Марко Радовановић.

zz10930924_914568551937375_1612421605212878210_n

Посета на утакмицама Црвене звезде у Београду је далеко од оне коју клуб има на гостовањима, где је најгледанији у лиги. Нису велики изгледи да ће се нешто променити у предстојећем периоду, али момцима би што већа подршка са трибина значајно помогла да остваре такмичарске циљеве за овај део сезоне у предстојећа два месеца.

                                                  Црвена звезда – Колубара

                                           1. коло плеј-аута Супер лиге Србије

                                                       Петак, 3. април 2015.

                                     Дворана СЦ Шумице – Београд, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment