Moja Crvena Zvezda
Архива

Pešić promovisan na mesto šefa struke

Svetislav Pešić
Svetislav Pešić

Svetislav Pešić je danas promovisan na mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde. Na konferenciji su bili i generalni menadžer Davor Ristović kao i predsednik kluba Nebojša Čović.

Kako je ranije najavljeno, Pešić će staviti paraf na dvogodišnji ugovor, koji može biti produžen za još jednu sezonu. Sa druge strane, iako su stizale najave da će uz novog trenera biti promovisano i nekoliko pojačanja, to se nije desilo. Novi trener je istakao da su dolasci Rakočevića i Miličića nerealni.

„Miličić i Rakočević su možda i najbolji igrači koje imamo u Srbiji, ali ne bi trebalo da gubimo vreme pričajući o njima, jer smo već dovoljno vremena izgubili. Propustili smo neke igrače koji su koncepcijski i svojom cenom mogli da nam pomognu. Razgovori o pojačanjima nam tek predstoje. Agenti će nam sigurno nuditi dosta igrača, a mi moramo da vidimo šta je od toga realno i kako da oni koje ćemo dovesti učine naše mlade igrače boljim i sigurnijim“, rekao je Pešić.

Pešić je naglasio da želi da završi ono što je započeo u Zvezdi pre tri godine.

„Jednostavno, volim da započete poslove, verujem, ne samo ja, već i svi koji preuzimaju odgovornost, završim. I prvi put sam uživao, ali i pored maksimalnog angažovanja svih u klubu nismo mogli da završimo. Sa Čovićem sam pričao oko Zvezde – Šta i kako dalje. Dugo smo pričali jer volim da sve legne na mesto kako bi bih tada mogao da preuzmem odgovornost. Imam dovoljno snage da sve oko sebe motivišem, da napravljeni koncept sporvedemo sa, ako je moguće, vrhunskim rezultatima. Ipak, podsećam navijače da se oni ne prave preko noći. Specijalno me je motivisala činjenica da u timu imamo dosta mladih igrača. To me i inspiriše. Još nešto, kada dugo živiš u inostranstvu, a to se po meni vidi i po sakou koji nosim, kao da sam gasterbajter iz Nemačke, onda je lepo kada se vratiš i počneš kod kuće da radiš. Ljudi, ja sam ovde došao na odmor… Sada sam trener Zvezde iako još nisam potpisao ugovor. Nadam se da ću to uraditi posle ove konferencije. Šalu na stranu, zadovoljan sam što ću raditi u Srbiji i sa ovim igračima, a ako bude bilo i nekih pobeda… Sjajno.“

Konferenciji je prisustvovao veliki broj novinara i navijača kluba, koji su izjave Čovića i Pešića više puta pozdravili gromoglasnim aplauzima.

„Aplauz predstavlja podstrek. Međutim, čestitam i celoj porodici Crvene zvezde što je dobila ovakvog trenera. Moj veliki prijatelj i drug Svetislav Pešić i ja smo dugo pričali oko Zvezde i nastale situacije. Izuzetno sam zadovoljan i srećan što smo uspeli da se dogovorimo i što će Pešić preuzeti A tim ili seniorsku ekipu, ali što će biti apsolutno slušan po vertikali. On će biti i šef struke. Mogu da kažem da nam je, naravno, prioritet A tim. Drugi će biti juniorska i kadetska ekipa. Da, jer u tim sastavima ima dovoljno dobre i perspektivne dece. Treći će biti pojačanje igračkog kadra mlađih generacija i četvrto drugi tim ili Radnički Basket, koji će služiti za razigravanja igrača,“ rekao je predsednik i dodao:

„Važno je istaći da smo dobili podršku Sportskog društva i Košarkaškog saveza, napismenu. Sa dve menadžerske agencije smo uspeli, opet napismeno, da se dogovorimo oko otpisa dugova. Isto je uradio i sam Svetislav Pešić, ali i novi kapiten Vuk Radivojević. Koncept smo napravili i želim da kažem da ga nećemo menjati iako znamo da će biti i kiše i oluje. Ne plašimo se i nećemo povijati glavu. Naravno, ambicije postoje i sada je potrebno strpljenja.“

Шупут и Симоновић
Шљиванчанин, фото: "Новости"Шефик, фото: "Новости"Jasna ŠekarićFK Šahtjor Soligorsk

Повезане вести

41 comments

Leave a Comment