Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Рукометашице дочекују Раднички из Свилајнца

После серије тешких мечева против тимова из самог врха табеле, рукометашице Црвене звезде ће угостити једног лакшег противника. У Београд стиже Раднички из Свилајнца, а сусрет је на програму у недељу од 16 часова у Спортском центру Вождовац на Бањици.

Црвено-беле су пружиле онолико колико су могле у овом тренутку, против најбољих клубова у земљи у претходна три кола, а у минулом мечу одиграле су добро прво полувреме против Наисе, где су једно време биле и у вођству, али је до великог пада дошло у другом делу сусрета, па су гошће убедљиво славиле. Екипи је потребно више расположених појединаца да би уписала прве бодове у сезони. Ако је већ опстанак у друштву најбољих био превелики залогај у овом тренутку за млади београдски састав, бар се треба потрудити да се сезона не заврши без освојеног бода. Против Наисе су се истакле Војислава Ђорђевић са осам голова и чувар мреже Дарјана Вуклиш, а подршку су им пружиле капитен Катарина Манчић, Јелена Ђорђевић и Анђела Гуџић. Ако им се прикључе и остале девојке, могуће је да ће први бодови бити уписани већ после недељне утакмице.

У првом делу сезоне Раднички је славио у Свилајнцу пред 400 гледалаца резултатом 34:20. Наредни противник Црвене звезде је тренутно на 10. месту са осам освојених бодова и још увек има неку шансу да избори опстанак, али и велики заостатак од осам бодова у односу на осмопласирани Железничар, који је први изнад црте.

Велики број добрих играчица даје наду екипи из Свилајнца да може до нових бодова против Звезде. Поред носилаца игре капитена Сање Мандић, Биљане Шароњић и Фердане Паљош, ту су још Биљана Максимовић, Јелена Кострешевић, Елена Шароњић и Тијана Ћосић.

На Звездиним рукометашицама је да покушају да их спрече да стигну до бодова у престоници Србије. Противник ће бити под императивом победе, док су црвено-беле потпуно растерећене, па би то могла да буде предност домаћег тима у овом мечу.

                        Црвена звезда – Раднички Свилајнац

                                 18. коло Супер лиге Србије

                                   Недеља, 5. април 2015.

                         СЦ Вождовац – Београд, 16:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment