Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометашице и даље на нули, два бода отишла у Свилајнац

Рукометашице Црвене звезде нису успеле да упишу прве бодове у сезони. Раднички из Свилајнца је славио у Београду резултатом 29:20 у оквиру 18. кола Супер лиге Србије.

Гошће су од старта кренуле изузетно мотивисано, па су након четири минута имале вођство од 3:0. Само један постигнут гол у првих 12 минута удаљио је црвено-беле од успеха. Раднички то није у потпуности искористио, али је већ тада имао значајну предност од 6:1. Звезда се ипак консолидовала и смањила заостатак на минус четири (5:9). Катарина Манчић, Војислава Ђорђевић и Владислава Ђокић биле су најрасположеније у домаћем тиму, док су гошће предводиле Јелена Кострешевић, Елена Шароњић и Фердана Паљош. Раднички је на полувремену имао четири гола предности (13:9).

У наставку је београдски тим, као по обичају, имао пад у игри, што је било довољно екипи из Свилајнца да се у 44. минуту одлепи и на 10 голова разлике (21:11). Капитен Радничког, Сања Симић, разиграла се у другом делу сусрета, док је за Црвену звезду Исидора Сујић постигла три гола за кратко време. Владислава Ђокић је у 49. минуту смањила на 16:23, али било је то све што су црвено-беле успеле да учине, јер су гошће мирно привеле меч крају и освојиле два бода која им пружају какву-такву наду у борби за опстанак.

Најефикасније на утакмици биле су Елена Шароњић, Сања Симић и Јелена Кострешевић, које су постигле по шест погодака за Раднички, док су у редовима Црвене звезде по пет голова забележиле Владислава Ђокић и Војислава Ђорђевић.

Црвена звезда – Раднички Свилајнац 20:29 (9:13)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац. Гледалаца: 50. Судије: Колавчић и Даути. Седмерци: Црвена звезда 3 (1), Раднички 5 (4). Искључења: Црвена звезда 4, Раднички 6.

Црвена звезда: Манчић 3 (1), Гуџић 2, Ј. Ђорђевић 1, Ђокић 5, Анђелковић, В. Ђорђевић 5, Лежаја, Михајловић, Сикимић, Сујић 3, Антонић, Карадиновић 1, Вуклиш.

Раднички: Петричевић, Паљош 3, Васић, Е. Шароњић 6 (2), Б. Шароњић 1, Трајковић 2, Пилиповић, М. Ђорђевић 3, Милојковић, Симић 6 (2), Максимовић 2, Ћосић, Кострешевић 6, Радосављевић.

Црвено-беле ће до краја сезоне одиграти још четири утакмице у којима ће покушати да освоје прве бодове, а у следећем колу гостују деветопласираном Јуниору.

Повезане вести

Leave a Comment