Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРегионална лига

Тренер АБА лиге 2014/15 – Дејан Радоњић!

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, изабран је за најбољег тренера АБА лиге у сезони 2014/15. Радоњић је освојио признање други пут узастопно.

После одабира идеалне петорке АБА лиге за сезону 2014/15, изабран је и најбољи тренер. Доношење ове одлуке никада није било лакше. Признање је отишло у руке Дејану Радоњићу, који је водио Црвену звезду Телеком до рекордних 24-2 у регуларном делу сезоне, најбољег скора у историји АБА лиге., који су раније успели да остваре тимови Олимпије (сезона 2001/02), Партизан Игокее (2007/08) и Макаби Електре (2011/12).

И то није све.

Навијачи Црвене звезде могу да буду поносни на још два рекорда АБА лиге – најдужи низ победа у регионалном такмичењу са 20 узастопних победа у низу, од почетка сезоне до меча са Крком у 21.колу. И са 52 скока на мечу против Солнока, што је највећи број ухваћених лопти у једној утакмици у историји АБА лиге.

Тренер сезоне је специјална годишња награда, која се додељује најбољем тренеру у једној сезони. По први пут је додељена прошле сезоне, 2013/14, и победник је био Дејан Радоњић, такође.

Повезане вести

1 comment

pera апр 9, 2015 at 16:43

Ma kako kad je svinja hvaljen i poštovan ima dva od pet igrača u prvoj petorci lige samo se ne zna na osnovu kog kriterijuma su u toj petorci. Valjda oni koji imaju najviše pobeda u ligi treba i da imaju najviše igrača u prvoj postavi. To je prvo drugo je najbitnije, krenuli su napadi po štampi i stvaranje atmosvere da državni projekat – institucija kako mu iz milošte tepaju mora da kao i obično ima podršku lige da prodje u Evroligu. Navika i to višegodišnja, podsećanja Liseca ko su i šta su oni i da se pazi molim te sudije moraju da se upristoje da sude normalno u njihovu korist. Iskustvo govori da su to nečasne rabote koje oni ponavljaju godinama i moje je skromno mišljenje da klub mora odlučno da stane uz tim i da izda saopštenje u kome će da ukaže na konstantno višegodišnje pravljenje ambijenta pomenutog im kluba da se sve stavi na njihovu stranu kako bi oni tako bitni prošli u Evroligu. Ja samo apelujem da ono što je prepoznato u predhodnim godinama mora javno i veoma ozbiljno da se iznese u javnost pre duela u plej ofu a da se čiste glave i sa ambicijom borbe na život i smrt odigra sto posto i dobiju ovi dueli jer se uostalom i zna kako će oni igrati protiv nas jer će to biti na granici bezobrazluka kao i obično. Ovde mi zvezdaši pošto imamo prednost domaćeg terena moramo da napravimo atmosveru da smo u prednosti. Zaboravimo to ko je za ABA ligu i ne znam šta već stanimo uz ove momke jer oni dolaze i biće sve bolji a ovi bivši bi da sa ekipom skupljenom kroz sezonu naprave galamu iz koje samo oni mogu imati koristi. Dakle dragi moji košarkaši oni su svesni da nikada nisu dobili utakmicu u ABA ligi kada se sudilo realno, zato dižu galamu ne bi li iz nje imali koristi. Moramo ih razbiti pod košem ali to mora doneti kombinatorika a ne telefoniranje kod dodavanja Bobanu i Cirbesu. Jednom smo platili grešku drugi put je luksuz. Čestitke Radonjiću na kraju plej ofa a ne sada. Ko dobije plej of pobednik.

Reply

Leave a Comment