Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

НАЈАВА: Повратак Адмирала пред Звездаше, Звезда за браћу, част и Салета Обрадовића!

Кошаркаши Црвене звезде вечерас дочекују Панатинаикос у Пиониру и том утакмицом завршавају учешће у овогодишњем издању Евролиге. Наш тим забележио је шест победа у првој и три у другој фази, а десету ће „јурити“ без притиска и императива, у, верујемо, пуном Пиониру, против грчког тима, који мора да победи у Београду, због пласмана у наредну рунду такмичења.

Звезди ће ово бити четврти против „Зелених“ у протекле две сезоне, а у протекла три меча славили су Грци. Прошле сезоне, у истој хали у којој ће се ривали вечерас састави, гледали смо сјајну утакмицу. Звезда је одиграла полувреме сезоне, водила и са 15 поена разлике, али су Грци, предвођени легендарним Дијамантидисом, у наставку показали зашто су један од највећих кошаркашких колектива у Европи. Успели су да преокрену, Шилб је погодио тројку за продужетак, али су искуснији гости ипак однели победу. Одлични су тада били поменути Шилб, Џенкинс и Блажич. У другом прошлогодишњем мечу, Грци су у Атини остварили тријумф лакше него у Београду, иако је Звезда у добром делу меча пружала отпор.

У овој сезони, наш тим је одиграо против Панатинаикоса најлошију четвртину у сезони. Било је у једном тренутку 28:6 за Грке, али је онда Звезда успела да се врати до полувремена, прекрене у наставку, дође до +5, да би након низа грешака домаћи тим успео да преокрене резултат и поново слави.

Можда је дошло време да се црвено-бели коначно освете зеленима и остваре победу…

Та победа значила би много. Што због познатог ривалства Олимпијакоса и Панатинаикоса, те братског односа наших навијача са грчким црвено-белима, што због расплета у групи. Наиме, Грке би пораз могао да кошта пласмана у наредну рунду такмичења. Директан дуел у Берлину играју Алба и Макаби, а Немци би у случају победе остварили историјски успех и пласирали се даље. Што се тиче Звездиних навијача, верујемо да би више волели да у ТОП8 прође Сале Обрадовић са својом екипом него грчки тим…

Међутим, и Грке нешто везује за Звезду ове сезоне. Поред Владимира Јанковића, сина легенде нашег клуба, покојног Бобана, за ПАО наступа и Демаркус Нелсон, који је пропустио почетак сезоне због повреде, али се касније добро уклопио и одиграо неке добре утакмице у Евролиги. Своју улогу је имао и у првом мечу у Атини… Верујемо да ће навијачи спремити леп дочек плејмејкеру који је две године носио црвено-бели дрес.

Не треба трошити речи, довољно је написати:

17:00 СВИ НА МАРАКАНУ!

Црвена звездаБорац

20:45 СВИ У ПИОНИР!

Црвена звезда ТелекомПанатинаикос

ЗВЕЗДА ИГРА!

Повезане вести

Leave a Comment