Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Слађе није могло! ПАО паo у Пиониру две секунде пре краја!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су ПАО у последњем колу Евролиге. Меч је одлучио Бобан Марјановић, који је погодио два пенала на две секунде пре краја меча. Ову утакмицу обележио је и још једним рекордом.

14. коло ТОП 16 фазе Евролиге

Црвена звезда Телеком – Панатинаикос 69:68 (16:7, 14:19, 14:19, 25:23)

Хала Пионир

Гледалаца: 6 156

Судије: Рижук, Патернико, Латисевс

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 11п (3/9 за три), 7ас, Ребић, Дангубић 3п (1/3 за три), Митровић 11п, 8ск, 6ас, индекс 25, Лазић, Блажич 11п, 2ск, Калинић 14п, 4ск, Марјановић 12п, 16ск, 3ас, Тејић, Џенкинс 4, Јовић, Цирбес 3. Тренер: Дејан Радоњић

ПАО: Слотер, Јанковић 9, Фоцис 6, Нелсон 8, Папас 11, Маврокефалидис 7, Дијамантидис 12, Гист, Батиста 15, Блумс, Лунцис, Лавал. Тренер: Душко Ивановић

У првом полувремену виђено је само 56 поена, колико их често буде у само једној четвртини неких утакмица, што довољно говори о томе како се чврсто играло. Посебно је у првој четвртини дошла до изражаја Звездина одбрана, па су гости постигли свега седам поена. Бобан Марјановић био је сјајан, ухватио 10 лопти, Вилијамс одлично разигравао саиграче, док је Митровић коначно одиграо полувреме у рангу оних из првог дела сезоне.

У другом делу настављено је са чврстом игром, Звезда је имала предност од пет до седам поена, али су гости успевали да се врате у меч у неколико наврата. На крају треће четвртине било је 44:45. Поред једног поена, предности, гости су ухватили једну лопту више и убацили исто толико тројки више од Звезде, што одлично говори колико је меч био изједначен. У наставку, почетак четврте четвртине донео је серију Грка, који су први пут дошли до осетљивије предности, 44:50. Звезда се ипак вратила, уз три везане грешке Нелсона, али је исто тако пропустила и три шансе да изједначи, па су Грци тројком Фоциса отишли на 50:58. Звезда је и након тога успела да се врати, па је на уласку у последњи минут било +3 за ПАО, након што је Калинић промашио оба бацања.

Након тога, погодио је Блажич за три поена уз фаул, за 65:65! Промашио је додатно бацање, али је Звезда дошла до лопте, а Џенкинс на линију за слободна бацања! Погодио је оба, за плус 2! Међутим, Папас је, након можда недосуђених корака. Ипак, Вилијамс промашује тројку у наредном нападу, Боби хвата своју 16. лопту на овом мечу и долази на линију пенала, одакле не греши, да би Дијамантидис покушао немогуће за две секунде и промашио. Звезда је срушила ПАО!

Сјајна увертира за полуфиналну серију АБА лиге против Партизана!

Треба истаћи и сјајан дочек ДеМаркуса Нелсона, коме су и клуб и навијачи уручили поклоне, а сам Нелсон је поздравио публику, која му је узвратила овацијама приликом изласка на терен.

Бобан Марјановић престигао је Мирсада Јаховића на листи најбољих скакача Евролиге у њеној историји, када је реч о једној сезони. Било му је потребно 9 скокова у овом мечу, а он је успео да их оствари за исто толико минута!

Одличан меч одиграо је и Лука Митровић и то је додатна ствар која може да радује.

ТОК МЕЧА:

1/4

Након почетног вођства Грка, кренула је серија Вилијамса, доминација Бобија под оба коша и закуцавање Митровића, за +5 за Звезду (9:4, па 11:6). Након тога, наш тим је успео да направи додатну разлику и прву четвртину заврши предношћу од 16:7!

Прва четвртина остала је упамћена и по фантастичном достигнућу Бобана Марјановића, који је ушао у историју Евролиге!

2/4

У сјајном амбијенту, Грци нису успевали да се врате ни на старту другог дела, па је Звезда дошла 24:14, а Калинић промашио у контри за +12. Након тога, Грци су ипак успели да ухвате прикључак, па је након закуцавања Батисте резултат био 26:23, а Радоњић је затражио тајм-аут.

До краја је играно веома чврсто, па је резултат 30:26. Боби 6п, 10 ск, Митровић 6п, 4ск, 4ас, Вилијамс 8п, 3ас.

3/4

На старту трећег периода игра се чврсто, а Звезда одржава предност 5-7 поена. Боби је и у наставку сјајан. На половини трећег дела, 38:36 воде црвено-бели. Након тога је уследила мини-серија, којом је Звезда вратила +6, да би Јанковић тројком поново вратио прикључак свом тиму. Након 30 минута, на семафору је 44:45.

4/4

Серија Грка на старту четврте четвртине и прва осетљивија предност, 44:51. Узвратио је тројком Лука Митровић, а Калинић поенима уз фаул смањио на -3. Ипак, након три пропуштене шансе за изједначење, уследила је серија Папаса и Фоциса, па су гости отишли на +8. Ипак, вратила се Звезда у финишу, стигла до пола коша заостатка, али је уследила сумњива судијска одлука, накона које су Грци отишли на +3, на уласку у последњи минут.

Повезане вести

7 comments

Melo апр 10, 2015 at 00:41

Doktorski odigran meč. Svaka čast stručnom štabu i igračima.

Reply
ds апр 9, 2015 at 23:05

Pobjeda jer je zelja veca bila,treba nam ta energija i dobra igra Jake i Kalinica iako je tu nenormalnih gresaka obojice bilo uspjeli su se iskupiti na kraju Djenka je odavno u ritam usao cuvali su ga dobro,Mitrovic po meni najbolji veceras uz Bobija.U borbi za EL morace svi dati svoj maksimum ne samo da imamo sansu da postanemo standardni u EL,privucemo sponzore postanemo atraktivni za igrace vec imamo sansu da miseve posaljemo u rupu i da iz nje ne izadju nikada i da im se vrati za sve.Evroliga je sve, to se vrlo dobro zna zato pametno,nisam zadovoljan igrom, trenerom nikako ali vjera mi u igrace ostaje.A Vilijams i Jovic neka se zapitaju malo ako prevagnu Tepic i onaj drugi bicemo u gadnom problemu svakako se mucimo sa napadom ako Bobija udvoje bekovi moraju proraditi kao veceras ali ne u poslednjim sekundama i Cirbes neka se trgne malo.Nama je Bobi sve kako sledece sezone bez njega,svaka cast kako igra i sta je u EL postigao ove sezone,ne samo sto ga necemo uspjeti zadrzati vec sto od njega bi trebalo da dobijemo ogromne pare pa da nadjemo bar upola dobru zamjenu a cini mi se da necemo ni to.

Reply
fer апр 9, 2015 at 22:33

Alba kiksula i nije prosla!

Reply
Dusan апр 9, 2015 at 22:31

pao je prosao, 1 proverite nformaciju pa tek onda objavite

Reply
cz апр 9, 2015 at 22:29

Jaoo kad mi Vilijams uzme da sutira trojku kada se lomi a nikada pogodino nijeee ranio bi se odma.I velicamo ga bespotrebno vise je gresaka i losih utakmica imao nego dobrih i kako poene daje,samo par trojki na jednoj utakmici pa pet nista pa kao veceras opet koja trojka i nista vise,ma dajte molim vas.Nemam vise strpljenja za njega ni Radonjica,da li je prevara od igraca ili majstor pa ni jedno ni drugo ali fali mu stalno nesto ne ocekujem od njega po 10 asistencija 20 koseva ludost bi bila ali ovo zaista nije u redu jos Jovic drugi plej isto nista i problemi u napadu stalno ne samo njihovom greskom vec sto jednu akciju imamo,prodore i po neki sut sa distance..I EVO OPET UZIMA SUT ZA POBJDEDUU CEMU TO RADONJICU KADA VILIJAMS NIJE TO NICIM ZALSUZIO NITI POKAZAO DA JE IGRAC KOJI U ZAVRSNICAMA RJESAVA UTAKMICE..I KO NAS SPASAVA BOBI!!! I AKO POBJEDIMO BICE ZBOG BORBENOSTI TROJICE IGRACA!!! Drago mi je zbog pobjede zbog Bobija i navijaca a sada se zapitajmo da li je ovo dobra i igra i da li su nam neki igraci u dobroj formi PRED NAJVAZNIJE UTKMICE.

Reply
losmi апр 9, 2015 at 22:00

RADONJICU GNJIDO, ODLAZI VISE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
marko апр 9, 2015 at 21:31

Pogubljen pao trebamo to iskoristiti cisto da zabiljezimo jos jednu pobjedu probamo Albi pomoci a naravno uspostaviti i neku ravnotezu za derbi a ne kao u poslednjih par utakmica gdje su nam dve cetvrtine dobre,dve lose.Nelsonu srce ne da da bilo sta uradi i napravi,nije ovo jos nasa dobra igra.Jaka je tokom citave sezone fenomenalan i borben u odbrani ali napad katastrofaa da li je to zadatak trenera,da li se on ustrucava nesto uraditi jer definitvno je izgubio osjecaj da bilo sta uradi u napadu sto nije dobro pred plej of gdje su nam svi igraci potrebi igra se dan za danom,a utakmice ce teske biti zato ne smijemo zavisiti od trojice jer nece izdrzati.Kalina takodje,Dangubic tu i tamo,Lazic se jos nije vratio ni Vilijams nije na nivou,pozicija 4 nam je najosjetljivija.Tako da ovu utakmicu naravno koliko i protivnik dozvoli treba iskoristiti da se svi igraci ukljuce,prvenstveno u napadu koj je problem mnogo veci nego odbrana,doduse nama odmor i trenig najvise trebaju.

Reply

Leave a Comment