Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели у Нишу окајавају грехе

Никоме у црвено-белом табору није било пријатно после неочекиваног пораза на домаћем терену против Рудара у среду, али пред екипом је нови изазов и тешко гостовање у Нишу. Меч против Железничара у 3. колу плеј-аута игра се у суботу у Спортском центру Чаир са почетком од 17 часова.

Сусрет против тима из Костолца протекао је у знаку Ненада Перуничића, чији је повратак на терен после шест година изазвао велику медијску пажњу, и нешто више публике него инaче, међутим, екипа није успела да стигне до два бода, што је на крају оставило горак укус пред наредне утакмице. Легендарни ас је показао да још увек има рукомет у малом прсту, сјајним проигравањима стварао је прилике саиграчима од којих су неки више него дупло млађи, али и поред велике жеље целог тима, противник је надмудрио црвено-беле и освојио важне бодове. Капитен Владимир Цупара, Виктор Матичић и Дарко Тодоровић били су најзапаженији у београдском саставу, а за евентуални успех на тешком гостовању у Нишу, Звезди ће бити потребно много више расположених појединаца, па се очекује да највећи терет поред овог трија понесу и Александар Драгутиновић, Младен Ивановић, Дејан Бабић, Немања Нешовановић и бројна млађарија. Ненад Перуничић је раније најавио да ће у плеј-ауту играти само мечеве у Београду, па остаје да се види да ли ће тако и бити, јер Звезда има невероватно велики број повређених играча, међу којима је Срђан Милутиновић последњи завршио сезону због проблема те врсте.

IMG_9701

Од почетка сезоне Црвена звезда је због повреда изгубила практично цео један тим, а против Нишлија је ове сезоне забележила оба тријумфа. У Спортском центру Чаир минуле јесени било је 28:27, а у Београду 28:22 у другом делу шампионата.

Железничар је у минулом колу поражен у Пожаревцу резултатом 22:25, што Звезди још више отежава задатак, јер је нишки тим под императивом победе, обзиром да има само 13 бодова, колико и петопласирана Планинка, а то место води у нижи ранг. Звезда води на табели са 17 бодова, али после пораза од Рудара мора да се потруди да избегне још један неуспех, јер би у том случају себи створила нови проблем. Велика препрека црвено-белима на путу до бодова биће сјајни голман Дејан Златановић, најбољи чувар мреже у лиги и најбољи појединац првог дела првенства. Ту су и двојица некадашњих чланова Београђана, Бојан Стефановић и прошлосезонски капитен Перуничићеве чете Милан Павлов, без сумње рукометаши велике класе. Када се њима додају Милан Поробић, капитен Жарко Петковић, Никола Дамњановић, Александар Павловић и Гвозден Денић, онда је јасно колико ће Звезда имати тежак задатак у Нишу.

Оба тима су имала озбиљне претензије за пласман у плеј-оф и дуже време су се налазили на тим позицијама у првом делу сезоне, али су их проблеми удаљили од борбе за сам врх, па се сада боре за бодове спаса. Црвено-бели су у Нишу увек имали велику подршку навијача, па не сумњамо да ће и овога пута имати ветар у леђа са трибина. То може значајно да помогне екипи, која на свом терену нема бројну публику, каква се очекује у суботњој утакмици.

                               Железничар 1949 – Црвена звезда

                              3. коло плеј-аута Супер лиге Србије

                                         Субота, 11. април 2015.

                                    СЦ Чаир – Ниш, 17:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment